Processen verbeteren door eigen gebouwde inzetplanningapplicatie

Actualiteit

Processen verbeteren door eigen gebouwde inzetplanningapplicatie

Als IT-consultant bedrijf moeten wij continu inzichtelijk hebben wie er in opdracht zit, wie er binnenkort terug gaat komen en wie beschikbaar is. Om al onze collega’s goed in beeld te hebben en te houden, werken wij met een inzetplanningapplicatie. Een eigen gebouwde applicatie die wij onlangs onder handen hebben genomen en die opnieuw is opgebouwd in Spring en Vue.JS.

Inzetplanning-Qquest

Wat is de Qquest inzetplanningapplicatie?

Onze interne applicatie geeft inzicht in al onze beschikbare en ingezette Qquesters. Daarbij worden ook alle openstaande aanvragen getoond. We hebben de tool volgestopt met vernuftige handigheidjes, zoals het inzichtelijk hebben van skills en wensen van collega’s. Door deze informatie op een slimme manier met elkaar te combineren weten we snel de beste matches te realiseren.

Doordat we de applicatie hebben verbeterd, hebben we nu beter inzicht in welke personen beschikbaar zijn en gaan komen. Daarnaast hebben alle collega’s toegang tot de applicatie, zodat voor heel Qquest onze beschikbaarheid inzichtelijk is.

Aanpak van de nieuwe inzetplanningapplicatie

Binnen Qquest stimuleren wij het wanneer onze collega’s initiatief tonen. Onze developer Victor Baker gaf aan zich te willen verdiepen in het framework Spring en Vue.JS. Binnen het gilde Development wordt continu gekeken of zo’n behoefte kan worden ingevuld met actuele wensen uit de organisatie. We combineren zo het aangename met het nuttige. In dit geval dus een prima match en had Victor alle vrijheid om hiermee aan de slag te gaan.

Tijdlijn project

18 mei

22 mei

25 juni

Op 18 mei begon Victor aan het project en verzamelde de benodigde requirements voor het project. Verschillende stakeholders uit diverse gildes sloten hierbij aan. Zo werken wij binnen interne projecten ook samen met onze gildes.
Om voor hemzelf te checken of hij op de goede weg was, liet hij na korte tijd een demo zien. Uiteraard gebouwd in Vue.JS. Zo was het voorlopige eindresultaat direct zichtbaar en kon er duidelijke feedback verzameld worden.
Na verschillende overleggen met de PO en stakeholders werd de applicatie in een maand tijd gereleaset. In de weken daaropvolgend zijn nog kleine verbeteringen doorgevoerd voor het finetunen van de applicatie.

Bouwen in Spring en Vue.JS

Binnen Qquest investeren we veel in het ontwikkelen en bijhouden van relevante kennis. Victor was op zoek naar een uitdaging met het framework Spring en Vue.JS. Het verbeteren van de inzetplanningapplicatie was een uitdagende omgeving waarin hij ontwikkeluren kon maken. Naast dat hij zelf nieuwe vaardigheden leert, deelt hij zijn kennis binnen het development gilde. Hier zit voor ons de win-win situatie. Enerzijds leert Victor nieuwe vaardigheden en anderzijds deelt hij deze direct met andere collega’s. Wanneer een andere collega ook meer over Spring of Vue.JS wil weten, dan kan hij de documentatie van Victor erbij pakken om snel stappen te maken.

Spring
Vue.js

De grootste uitdaging van het project

Het doel van het project was om een simpele, correcte en werkende applicatie te bouwen. Victor: “naarmate je met de stakeholders om de tafel gaat zitten merk je dat er heel veel uitdagende ideeën zijn. Het doel wat het gehele project voorop stond, was dat de achterkant niet te ingewikkeld moest worden. Wanneer ik in opdracht ga, dan moet een andere collega het gemakkelijk over kunnen nemen. Daarnaast moet de applicatie gebruiksvriendelijk zijn voor de eindgebruiker. Daarom was het nog wel eens balanceren omtrent coole features en de complexiteit (lees: overdraagbaarheid naar andere collega’s) hiervan.”

De volgende stap van de applicatie

“Doordat de applicatie een nieuwe en betrouwbare databron gaat vormen, is het een logische stap dat ons data gilde aan gaat sluiten. Het datateam kan met de data aan de slag gaan om tot inzichten te komen als bijvoorbeeld: hoe lang staan aanvragen uit, wat is de gemiddelde tijd dat iemand beschikbaar is, welke skills/vaardigheden zijn het meest relevant etc. Kortom er kan hier straks nog heel veel vette en bruikbare informatie uit de applicatie gehaald worden.”

Bij Qquest zijn wij continu bezig onszelf te ontwikkelen binnen onze gildes (specialisaties). Wil je meer over ons weten neem dan contact met ons op via de volgende pagina. Vergeet ons niet te volgen op LinkedIn of Facebook, zodat je altijd op de hoogte bent van onze laatste ontwikkelingen.

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!