Speel muziekbingo online en upload je eigen nummers - Qquest

Actualiteit

Muziekbingo

Tijdens corona hebben onze developers een digitale bingo gemaakt. Na lancering was de bingo een regelrechte hit om te spelen met vrienden, familie en collega’s. Dat bracht ons op het idee om de muziekbingo te gaan bouwen. Een supersimpele applicatie waarbij muziek en bingo gecombineerd zijn. Het enige wat je nodig hebt is onze muziekbingo applicatie. Voor de beste ervaring is een Spotify account aan te raden. Heb je wat hulp nodig? Volg dan onderstaand stappenplan om jouw eigen bingo op te zetten.

Muziekbingokaart

Organiseer je eigen muziekbingo

Natuurlijk wil je weten hoe je zelf eenvoudig een muziekbingo op kunt zetten. Wanneer je onderstaand stappenplan volgt, kun jij ook binnen de kortste keren bingoën met je vrienden.

Stap 1 – uitnodigingen versturen

Als eerste moet je een datum prikken en jouw vrienden, familie of collega’s op de hoogte brengen van de muziekbingo. Zonder publiek kun je natuurlijk geen bingo spelen.

Stap 2 – selecteer een afspeellijst in Spotify 

Het is tijdelijk niet mogelijk een Spotify afspeellijst in te laden. Ga door naar stap 3
Je kunt in Spotify je eigen afspeellijst samenstellen of je kunt gebruik maken van een bestaande afspeellijst. Selecteer de afspeellijst die je wilt gebruiken en klik op de drie puntjes. Vervolgens klik je op delen om de afspeellijst te kopiëren.

Stap 3 – genereer je bingokaarten

Gebruik de bingokaarten generator om het gewenste aantal bingokaarten uit te draaien. Vooraf stel je het aantal bingospelers in. Op basis van het aantal spelers wordt er automatisch de juiste hoeveelheid nummers ingeladen.

Heb je geen Spotify lijst ingeladen? Dan kun je de nummers handmatig toevoegen.

Stap 4 – bingokaarten verspreiden

Zodra je de bingokaarten hebt gegenereerd kun je deze versturen naar je vrienden en familie. Iedere gegenereerde bingokaart is uniek en blijft 30 dagen online staan. Houd hier dus rekening mee bij het genereren van de kaarten dat je het spel binnen 30 dagen gaat spelen. Je kunt de kaarten via e-mail, Whatsapp of ander platform delen.

Stap 5 – zorg voor leuke prijzen

Een bingo is pas een echte bingo als je ook leuke prijzen hebt. Zorg dus voor een volle prijzenkast. Wil je besparen op je bezorgkosten, dan zijn digitale cadeaubonnen altijd een goed alternatief.

Stap 6 – zet de muziekspeler klaar

Speel je digitaal dan is het mogelijk om je computergeluid te delen. Klik in teams op scherm delen en vink daarbij de knop ‘met computergeluid’ aan. Zo horen de bingospelers de muziek luid en duidelijk.

Computergeluid delen muziekbingo

Speel je in de buitenlucht? Zorg voor een krachtige speaker, zodat iedereen jouw plaatjes goed kan horen.

Stap 7 – ga live en start de show

Heeft iedereen zijn bingokaart, zijn er voldoende prijzen en staat de muziek klaar? Dan ben je klaar om te starten met de muziekbingo! Geef voor iedere ronde duidelijk aan welke combinatie er nodig is om bingo te krijgen. Succes en heel veel plezier!

Veelgestelde vragen

Bij het genereren van de bingokaarten heb je een link gekregen voor de ‘host’ pagina. Je kunt de url van de bingokaart invoeren om deze digitaal te checken. Natuurlijk moet je dan wel de afgespeelde nummers afvinken van de hostpagina.

Nee, het is optioneel om Spotify te gebruiken. Je kunt ook handmatig nummers toevoegen in de bingokaartengenerator.

Momenteel hebben wij geen capaciteit om de muziekbingo live te houden. Er zijn geen plannen om de bingo op korte termijn live te zetten. 

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!