Hoe werf je IT-talent? - Qquest

Actualiteit

Hoe werf je IT-talent?

Veel organisaties hebben te maken met uitdagingen als het gaat om IT-talent werven. IT-talent ligt nu eenmaal niet voor het oprapen, ondanks dat er steeds meer IT’ers bijkomen. Bij Qquest maken we organisaties future proof door hen te matchen met IT-talent, als tijdelijke of vaste versterking! Hoe wij hiermee omgaan, wat we voor je kunnen betekenen en hoe je zelf eventueel IT-talent zou kunnen werven, dat vertellen we je graag.

Hoe-werf-je-it-talent

Hoe werft Qquest junior IT-talent?

Bij Qquest werven we zelf IT-talent door enthousiaste professionals om te scholen tot IT-ers. We scholen allerlei mensen om tot IT-professionals. Met intensieve training worden zij experts binnen hun deelgebied op het vlak van IT. Dit IT-talent matchen we vervolgens met opdrachtgevers om zo tot de perfecte combinatie te komen voor zowel het IT-talent als de opdrachtgever. Ook na de omscholing blijft kennisdeling een belangrijk onderdeel van hun werk. Hierdoor blijven onze professionals zich continu ontwikkelen en kunnen zij onze opdrachtgevers blijven helpen. Je kunt altijd bij ons terecht om voor korte of lange tijd een van onze IT-talenten in te schakelen!

IT-talent inhuren

Dat brengt ons dan ook meteen bij de eerstvolgende mogelijkheid met betrekking tot IT-talent werven. Ons IT-talent kun je als gedetacheerde professionals inschakelen, maar wij hebben ook een unieke constructie waarbij je deze medewerker kunt overnemen. Dit is onze detavast constructie. Zo helpt Qquest jou om je personeelstekort snel op te lossen. Het traject start met een periode van detachering met de flexibiliteit die je daarbij gewend bent. Na de detacheringsperiode kun je dan als opdrachtgever besluiten om de medewerker kosteloos van ons over te nemen. In de detacheringsperiode groeit de medewerker hier naartoe, zodat de overstap vlekkeloos verloopt.

Tijdelijk_of_vast_personeel

Wees je bewust van de huidige markt

Wil je toch liever volledig zelf je IT-talent werven? Dan is het allereerst belangrijk om goed na te denken over hoe de huidige markt eruit ziet. De vraag naar IT-specialisten is vele malen groter dan het huidige aanbod. Ondanks het feit dat er steeds meer IT-talent bijkomt is het dus nog steeds lastig om hen aan je organisatie te binden. Dat komt ook doordat vrijwel iedere organisatie IT’ers nodig heeft. Digitalisering en nieuwe technologieën zoals cloud dragen daar aan bij.
Goed IT-talent is in de basis dus al vrij schaars, maar sommige specifieke skills zijn nog veel moeilijker te vinden. Denk aan kennis en kunde op het gebied van AI, testen, machine learning, integratie en low-code bijvoorbeeld. De benodigde test consultants, low-code developers, data analisten en integratie consultants zijn dus lastig te vinden in de huidige markt. Bij Qquest hebben we wel IT’ers met deze specialisaties in huis. Zij helpen je dan ook graag met jouw uitdaging!

Naar het buitenland kijken

Steeds meer organisaties zoeken in het buitenland naar oplossingen voor het gebrek aan IT-talent. Programmeertalen zoals Java, PHP en C# zijn wereldwijd hetzelfde en vaak is samenwerken in het Engels nauwelijks ingewikkelder dan in het Nederlands. Bovendien is het werk van een IT-specialist in veel gevallen ook prima remote, en dus zelfs vanuit het buitenland, uit te voeren. Helaas is dat voor de cohesie binnen je organisaties niet optimaal. Je ziet elkaar dan minder en eigenlijk alleen virtueel. Sommige organisaties kiezen er daarom liever voor om iemand uit het buitenland naar Nederland te halen en diegene te helpen settelen. Zo hebben zij de medewerker toch dichtbij en vooral ook hun expertise in huis. Veelal is de taalbarrière een nadeel en kan het veel energie kosten voordat iemand zich helemaal thuis voelt in Nederland. Ga je dus in het buitenland op zoek naar IT’ers, wees je dan ook bewust van de nadelen.

Kijken_naar_het_buitenland

Succesverhalen herhalen

Wanneer je in het verleden bent geholpen door een freelancer of gedetacheerde, dan kan het ontzettend waardevol zijn om deze opnieuw in te schakelen. Soms kun je diegene zelfs definitief aan je organisatie binden. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar helaas laten veel organisaties nog altijd waardevolle contacten liggen. Dat is zonde, want je weet precies wat je hebt aan iemand waar je eerder succesvol mee hebt samengewerkt. Je weet pas wat je eraan hebt wanneer je het probeert, en misschien zou diegene ook wel dolgraag bij je aan de slag willen gaan. Vlak je netwerk dus zeker niet uit. Heb je nog geen dergelijk succesverhaal? Wij hebben juist een heleboel succesvolle medewerkers die we ook bij jouw organisatie in kunnen zetten. Dat doen we zelfs erg graag.

De ideale oplossing

We willen je absoluut niet ontmoedigen en hebben de tips hierboven juist opgeschreven om je op weg te helpen. Toch is de kans aanwezig dat IT-talent werven voor jouw organisatie een lastige uitdaging blijft. Bij Qquest helpen we je dan graag door je te voorzien van het IT-talent dat je nodig hebt. Zo kun je in ieder geval op korte termijn verder met de ontwikkeling van je organisatie en hoef je niet te wachten op het juiste personeel!

Aan de slag met IT-talent

Ga je zelf op zoek naar nieuw IT-talent? Dan hopen we dat je hier snel succes mee boekt! Mocht het niet werken of heb je op kortere termijn een extra medewerker nodig, dan staan we voor je klaar. Neem dus gerust contact met ons op indien je nog vragen hebt over IT-werving of de manier waarop detachering bij Qquest werkt. We helpen je graag om verder te komen op het gebied van IT en zo jouw organisatie vooruit te helpen.

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op met ons salesteam!

Contact opnemen

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op met ons salesteam!

Contact opnemen

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!