IT-afdeling volledig uitbesteden? Dit is de gezonde verhouding tussen intern en extern personeel - Qquest

Actualiteit

IT-afdeling volledig uitbesteden? Dit is de gezonde verhouding tussen intern en extern personeel

Is jouw organisatie tijdelijk of vast op zoek naar extern IT-personeel? Of wil je graag je volledige IT-afdeling uitbesteden? Qquest helpt je met het vinden van de perfecte balans tussen intern en extern IT-personeel binnen jouw organisatie. Benieuwd naar wat de IT-professionals van Qquest voor jouw organisatie kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

Gezonde verhouding intern en extern personeel?

Organisaties kiezen er steeds vaker voor om hun IT-afdeling uit te besteden. Het inhuren van gespecialiseerd extern IT-personeel vergroot de flexibiliteit en is voor veel organisaties een must in tijden van een toenemende werkdruk. Het is echter van groot belang om de juiste balans te vinden tussen extern en intern IT-personeel. Bij Qquest adviseren we een intern/extern verhouding van 80/20. Dit houdt in dat 80% van de medewerkers intern is en 20% extern wordt ingehuurd. Deze gezonde verhouding geeft jouw organisatie de vrijheid om de benodigde hoeveelheid personeel af te stemmen op de hoeveelheid werk door het jaar heen. Zo kan je gemakkelijk en snel op- en afschalen binnen jouw organisatie!

Verhouding-intern-extern personeel

Opschalen of afschalen

Stroomt het werk binnen en wordt het teveel voor het IT-team? Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk opschalen! Kies voor IT-consultants voor jouw IT-afdeling. Qquest helpt je hierbij door makkelijk en snel de beste IT-professionals te matchen met jouw organisatie. Dit bespaart jouw organisatie veel tijd bij het vinden van de juiste kandidaat! Ben je op zoek naar intern IT-personeel? Deze vorm van werven is arbeidsintensief en heeft een lange aanlooptijd. Er wordt dan ook een heel ander proces in gang gezet.

 

Is de werkdruk binnen jouw organisatie (tijdelijk) wat lager? Dan is het fijn om te kunnen afschalen als dat nodig is. Voor jouw organisatie is het eenvoudiger om de contracten met extern personeel te ontbinden dan van vast personeel. In de meeste gevallen zijn externe contracten per maand opzegbaar. Door het hanteren van de 80/20 regel blijft jouw organisatie in alle gevallen wendbaar en flexibel.

IT-detachering of IT-detavast?

Zoek jij tijdelijke of vaste versterking? Qquest biedt de uitkomst! Kies voor IT-consultants en maak jouw organisatie future proof. Onze IT-specialisten staan voor je klaar om samen jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Nieuwsgierig welke constructie het beste bij jouw organisatie past? Onze IT-detachering en IT-detavast constructies bieden uitkomst!

Tijdelijk_of_vast_personeel

IT-detachering

Kies voor de flexibele IT-detachering van Qquest als jouw organisatie tijdelijk versterking nodig heeft bij een IT-project. Ons doel is om jouw organisatie volledig te ontzorgen en ondersteunen waar nodig. Dankzij onze brede kennis van de IT-branche zijn wij in staat om jouw IT gerelateerde vraagstukken een passende oplossing te bieden. Huur onze externe IT-professionals in voor onbepaalde tijd. Zonder dat je de IT-specialist in dienst hoeft te nemen. Qquest staat garant voor het hele traject. Zo blijft jouw focus gericht op de groei van jouw organisatie!

IT-detavast

Een IT-detavast constructie heeft de intentie om extern IT-personeel in eerste instantie in te huren en op termijn in vaste dienst te nemen. Kies dus voor IT-detavast als jouw organisatie op de lange termijn op zoek is naar een vaste IT-specialist. Na een afgesproken periode van detachering krijgt de opdrachtgever de mogelijkheid de IT-professional kosteloos van Qquest over te nemen.

Vragen? Neem gerust contact op!

Meer weten over een gezonde verhouding tussen intern en extern IT-personeel? Of ben je benieuwd welke constructie het beste bij jouw bedrijf past? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan voor je klaar en helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen. Bel ons of vul vrijblijvend ons contactformulier in, dan bespreken we de mogelijkheden.

Contact opnemen

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op met ons salesteam!

Contact opnemen

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op met ons salesteam!

Contact opnemen

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!