IT-Detachering direct resultaat voor korte of lange opdrachten - Qquest

IT detachering

IT-consultants op basis van detachering

Behoefte aan extra IT-personeel kan op allerlei manieren ontstaan. Misschien ontbreekt er een stukje kennis in je organisatie, gaat er een collega met zwangerschapsverlof, of vraagt een project tijdelijk om extra capaciteit. Soms is er misschien geen tekort, maar wil je gewoon een nieuwe dynamiek of een frisse blik op bepaalde vraagstukken. Met onze IT-detachering krijg je een specialist in huis die de door jou gevraagde rol vervult en eigen maakt. Een flexibele oplossing, voor een dag of meerdere jaren, zodat je perfect geholpen wordt!

Welke mogelijkheden bieden jullie?

Hoe werkt IT-detachering bij Qquest?

De IT-detachering bij Qquest is altijd flexibel en aangepast aan dat wat jouw organisatie nodig heeft. Je huurt onze specialist in voor zo lang als dat nodig is, maar zonder dat je de specialist in dienst hoeft te nemen. Het tarief bespreken we altijd vooraf, zodat je niet voor verassingen komt te staan. We blinken uit in testen, integratie en low-code vraagstukken, maar denken bij ieder soort IT-uitdaging graag met je mee. Hierdoor hebben onze specialisten ervaring met uiteenlopende opdrachten en kunnen zij goed inspelen op die van jou.

Wat is IT-detachering bij Qquest nog meer?

Een samenwerking in balans. Dat betekent dat we niet alleen kijken naar een opdracht, maar ook naar de werknemer en onszelf. We willen voldoen aan jouw wensen en verwachtingen en er tegelijkertijd voor zorgen dat onze werknemer bij de beste opdracht voor hem of haar terecht komt. Daarom toetsen we iedere opdracht aan de hand van ons Bedoeling model en onze kernwaarden. Opdrachtgever, Werknemer en Qquest moeten altijd in balans zijn. Zo creëren we een optimaal werkklimaat.

De-bedoeling-Qquest

Voordelen van IT-detachering

Er zitten allerlei voordelen aan IT-detachering. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Direct ontbrekende kennis opvullen binnen een team
  Loopt een project niet goed door vanwege kennisgebrek of gaat er een project starten waar specialistische kennis voor nodig is? Door middel van detachering kan dit snel verholpen worden. Hierdoor blijft de continuïteit van de projecten gewaarborgd. Ook kan er weer afgeschaald worden als deze kennis niet meer nodig is.
 • Nieuwe ideeën, energie of werkwijzen binnenhalen
  Om tot nieuwe ideeën, gedachtegangen of werkwijzen te komen kan een externe werknemer de oplossing bieden. Een gedetacheerde werknemer heeft vaak al binnen verschillende organisaties kennis en ervaring opgedaan. Deze opgedane kennis neemt hij/zij ook weer mee naar jouw team of organisatie.
 • Werknemer staat niet op de loonlijst
  De gedetacheerde werknemer blijft op de loonlijst bij Qquest. Hierdoor loop je minder risico en heb je minder verantwoordelijkheden. Denk aan loondoorbetaling bij ziekte of wanneer de samenwerking toch niet het gewenste resultaat oplevert.
 • Flexibiliteit
  Vergeleken met een vast dienstverband biedt detachering veel meer flexibiliteit. Je kunt deze samenwerking bij ons snel en eenvoudig aanvragen, maar ook gemakkelijker verlengen of verkorten wanneer dat nodig is.
Bespreek de mogelijkheden

Nadelen van IT-detachering

Soms kleven er ook nadelen aan IT-detachering. Het is altijd goed om je hiervan bewust te zijn, zodat je jouw keuze goed af kunt wegen.

 • Binding van personeel
  Gedetacheerd personeel komt tijdelijk in dienst. Hierdoor kan het zijn dat de werknemer minder binding heeft met de organisatie. Onze detavast oplossing biedt hierin uitkomst.
 • Hogere kosten
  Op de lange termijn brengt een gedetacheerde werknemer hogere kosten met zich mee dan een collega op de loonlijst. Een werknemer op de loonlijst brengt daarentegen andere kosten en risico’s met zich mee. Denk aan hogere wervingskosten en inwerktijd, maar ook ziekte en verzuim. De gedetacheerde werknemer is in ieder geval een Qquest Vooruitdenker waarvan wij garanderen dat deze collega de kennis en capaciteit in huis heeft voor jouw vraagstuk.

We helpen je graag!

Heb je nog vragen over hoe IT-detachering werkt of heb je moeite met geschikt IT-personeel vinden en kunnen wij je daarbij helpen? We gaan graag met je in gesprek om te zien hoe we je kunnen helpen. Bel ons of vul vrijblijvend ons contactformulier in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Wij zijn actief in heel Nederland, maar focussen ons op de steden in de Randstad waaronder: Rotterdam, Utrecht, Gouda, Den Haag en Amsterdam.

De juiste mensen voor jouw IT-Team. Dat is samen slim vooruit!

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Een detacheringsregeling houdt in dat een werknemer tijdelijk wordt ingehuurd door aan een andere werkgever. Vooraf wordt afgesproken voor hoeveel uur en voor welke periode de datacheringsregeling wordt toegepast.

Detachering houdt in dat een ander bedrijf personeel aan je uitleent. De gedetacheerde werknemer staat daarbij niet op jouw loonlijst. De medewerker heeft een arbeidsovereenkomst met het detacheringsbureau.

Detachering kent diverse voordelen waarbij de gedetacheerde werknemer voor diverse opdrachtgevers aan de slag gaat. Valt een gedetacheerde medewerker uit, dan draagt het detacheringsbureau hier zorg voor. Een gedetacheerde medewerker is niet in loondienst bij de opdrachtgever en kan dus vrijwel geen gebruik maken van de geldende voorwaarden binnen dat bedrijf. De gedetacheerde heeft zijn/haar voorwaarden met het detacheringsbureau waarvoor degene in loondienst is. De relatie met de opdrachtgever is vaak puur gericht op resultaatsafspraken. Valt een gedetacheerde medewerker uit, dan draagt het detacheringsbureau hier zorg voor en heeft de opdrachtgever hier geen kosten aan.

Je mag binnen Nederland voor een onbepaalde periode gedetacheerd worden. In de meeste gevallen duurt een detacheringsopdracht tussen de 2 en 24 maanden.

Ja, vooraf nemen beide partijen de randvoorwaarden van de opdracht door. Vervolgens worden de opgestelde voorwaarden helder en schriftelijk vastgelegd. Zo zijn alle partijen te allen tijde op de hoogte van de samenwerkingsovereenkomst.

Een IT-detachering eindigt zodra de afgesproken termijn is afgelopen. Het is ook mogelijk om het termijn met een vaste periode of maandelijks te verlengen. Wanneer de opdracht vroegtijdig afgebroken wordt geldt de regeling die in het contract is opgenomen. Vaak is de regeling dat het contract maandelijks opzegbaar is.

× WhatsApp!