Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? - Qquest

Actualiteit

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

Grote kans dat jij wel eens hebt gehoord van deze termen, maar wat is het precieze verschil tussen uitzenden en detachering eigenlijk? Vaak worden deze woorden door elkaar gebruikt, terwijl ze toch écht van elkaar verschillen. We vertellen je hier graag meer over!

Verschil-uitzenden-en-it-detachering

Verschil uitzenden en detacheren

Dat iedereen deze twee termen verward, is niet zo gek. In beide gevallen spreek je van tijdelijk werk en krijgen starters de kans om mee te draaien binnen verschillende organisaties. Toch is er een daadwerkelijk verschil tussen uitzenden en detacheren. We leggen het je uit aan de hand van drie verschillen.

Met detacheren heb je meer houvast

Bij een uitzendbureau hebben uitzendkrachten vaak een stuk minder zekerheid als het gaat om hun contract in de eerste 78 weken. Deze bevat namelijk een uitzendbeding, waarin staat dat de uitzendovereenkomst stopt op het moment dat hun opdracht ten einde loopt. Het uitzendbureau is na deze overeenkomst niet meer verplicht om de kracht door te betalen op het moment dat er geen werk beschikbaar is. Daar tegenover staat wel dat uitzendkrachten altijd zelf de keuze kunnen maken om te stoppen met werken. En daarnaast krijgen uitzendkrachten steeds meer rechten op het moment dat ze langer voor een uitzendbureau werken.

Bij een detacheringsorganisatie werkt dit volledig anders. Er is met detacheren sprake van een werkgever waar ook een contract van lange termijn bij komt kijken. Hoe lang dit contract loopt, verschilt per organisatie. Bij Qquest leiden we ambitieuze starters binnen twee jaar op tot young IT-professionals. Standaard krijgen onze IT-medewerkers een contract voor onbepaalde tijd. We geven vervolgens andere organisaties de mogelijkheid om onze specialisten voor een bepaalde tijd in te huren, zonder hem of haar in dienst te nemen. We doorgronden hierbij alle wensen van de desbetreffende organisatie, zodat we precies weten wat nodig is om tot een succesvolle samenwerking te komen.

Met detacheren spreek je over een specialist

Een uitzendbureau zorgt voor een tijdelijke baan op het moment dat een starter graag werkt naast zijn of haar studie of om de periode tussen twee banen te overbruggen. Vaak zijn uitzendkrachten niet gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, waardoor er op korte termijn altijd wel een project beschikbaar is.
Bij detacheren is dit juist andersom. Op het moment dat een organisatie te maken heeft met veel interne veranderingen, zoals ziekte of verlof van medewerkers, kunnen zij ervoor kiezen om op zoek te gaan naar een tijdelijke medewerker met voldoende kennis en ervaring. Een organisatie is dan op zoek naar een specialist in een bepaald vakgebied. Bij Qquest gaan we graag op zoek naar de match tussen een organisatie en onze young IT-professionals!

Uitzenden-of-detacheren

Met detacheren is de onderlinge relatie duurzamer

Uitzendwerk is meestal van korte duur, omdat uitzendkrachten vaak worden ingezet op het moment dat de personeelsbezetting binnen de organisatie stroef loopt. Dit, in tegenstelling tot een detacheringsorganisatie. Bij deze organisaties worden specialisten voor een langere periode ingezet. Bij Qquest geven we om de kennis van onze IT-professionals. Daarom investeren we continu in de opleidingen en trainingen van onze starters.
Kortom, is detachering een uitzendkracht? Nee! Doordat je als organisatie deze twee termen nu gemakkelijk kunt onderscheiden, kun je ook sneller een keuze maken tussen deze twee mogelijkheden. Heb je toch moeite met deze keuze? Qquest is dé IT-specialist op het gebied van ambitieus én ervaren talent en helpt je graag verder!

Wat is het verschil tussen een arbeidsbureau en een uitzendbureau?

Ook deze termen kunnen zomaar voor verwarring zorgen. Een arbeidsbureau is een kantoor dat werkzoekenden helpt met het vinden van een geschikte baan. Deze bureaus hebben een niet-commerciële dienstverlening waarbij ze gesteund worden door de overheid. Daarnaast bieden arbeidsbureaus vaak werk aan voor langere tijd en met een proefperiode.
Een uitzendbureau moet, in tegenstelling tot een arbeidsbureau, winst maken om te blijven bestaan. Daarnaast beschikken uitzendkrachten niet over een proefperiode en worden zij iedere maand betaald door het uitzendbureau, in plaats van hun directe werkgever op dat moment.

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen of ben je benieuwd naar onze samenwerkingsmogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar via de telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. Liever langskomen bij ons hoofdkantoor in Utrecht? Laat het ons dan voorafgaand even weten, dan zorgen we dat de koffie klaar staat!

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op met ons salesteam!

Contact opnemen

Ook met ons samenwerken?

Neem contact op met ons salesteam!

Contact opnemen

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!