Eerste TalentClass trainee verteld over zijn IT-carrière - Qquest 15 jaar

Actualiteit

De eerste TalentClass Trainee bij Qquest

Op 6 december 2004 is Qquest opgericht. Elf jaar later zijn we gestart met de Qquest TalentClass, een traineeship waarin starters omgeschoold worden richting de IT. Het traineeship is al vijf jaar een succes voor trainees, klanten en Qquest. De afgelopen vijf jaar hebben meer dan 170 starters het traineeship afgerond. Arshak is begonnen in de allereerste TalentClass. Vanwege ons 15-jarig jubileum hebben we hem geïnterviewd en we nemen je mee met de carrièrestart van Arshak.

Arshak_Shamoun_Tagetik

Hoe ben je op het idee gekomen dat IT wellicht iets voor jou is?

Eerst heb ik aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gestudeerd. Daar heb ik een bachelor Bedrijfseconomie behaald en vervolgens de masters Finance en Management. Na het behalen van mijn eerste master (Finance), was ik klaar om de arbeidsmarkt te betreden. Ik was op zoek naar een finance traineeship. Vanwege de crisis waren hier weinig mogelijkheden. Ik ben mijn blik gaan verbreden en aangezien ik ook interesse heb in de IT, kwam ik snel tot de conclusie dat een IT-traineeship ook bij mij zou kunnen passen.

Solliciteren bij Qquest en de deur uit met een contract

Qquest kwam op mijn pad en na mijn sollicitatie de deur uit gedaan te hebben mocht ik vrij snel op gesprek. In één ochtend maakte ik kennis met het bedrijf, deed ik een analytische test en liep ik vervolgens de deur uit met een contract onder mijn arm. Ik was verbaasd wat me eigenlijk was overkomen! Nog nooit zo’n snelle sollicitatieprocedure meegemaakt, wat zeer prettig was.

Je eerste officiële baan na je studie

Eindelijk had ik een contract in handen en kon ik gaan werken. Voor ik het wist was het 1 maart 2015 en was mijn eerste werkdag een feit! Met een groep van vijf TalentClassers gingen wij van start. Een intensieve periode waarin we de wereld van IT ingezogen werden. Tijdens de trainingen heb ik ook mijn scrummaster certificaat en SQL-certificaat behaald.

Mijn eerste opdracht een combinatie van finance & IT

Na een paar maanden intern binnen Qquest bezig te zijn geweest kon ik in mijn eerste opdracht bij Terberg Leasing van start gaan. Een testopdracht voor de finance afdeling. Ik dacht kat in’t bakkie met mijn financiële achtergrond. Ik merkte tijdens het werken bij de opdrachtgever dat ik veel energie kreeg uit het verkrijgen van de requirements om de testscripts op te kunnen stellen. Het daadwerkelijk bouwen viel helaas tegen. Het project duurde een maand en mijn opdracht heb ik ook in deze maand afgerond. Ik heb veel geleerd over het ophalen van requirements en het opstellen van testscripts. Ook kwam ik tot de conclusie dat testen iets is waarin ik mij niet verder wil ontwikkelen.

Starten met een data-opdracht bij Aegon

Na twee weken op kantoor gezeten te hebben kon ik aan de slag bij Aegon als data-analist. Hier startte ik met een groot migratie project van klantgegevens. Een deel van de data moest gedigitaliseerd worden en uiteindelijk de kwaliteit hiervan getest. Uiteindelijk moest het klantenbestand op de hoogte gebracht worden. Dankzij het opschonen van de data en het automatiseren, middels het bouwen van macro’s, was dit een fluitje van een cent geworden.

Functioneel beheerder bij CZ

Bij CZ, een zorgverzekeraar, ben ik gestart als functioneel beheerder voor de Tagetik applicatie. Ik zat op mijn plek en draaide op volle toeren met het team mee. Ook heb ik in opdracht van CZ veel Tagetik trainingen gevolgd om mijn werkzaamheden meteen optimaal uit te kunnen voeren. Het leuke van deze rol was dat ik veel vrijheid kreeg binnen de organisatie. Deze vrijheid heb ik met beide handen gegrepen en geprobeerd het maximale uit mijn opdracht bij CZ te halen. Zo heb ik naast mijn rol ook taken opgepakt als projectleider, waar ik verantwoordelijk was voor het uitrollen van updates van Tagetik.

“Functioneel beheer is wat je ervan maakt” Dat zei mijn teamleider bij CZ en ben ik nooit vergeten.
Daarom mijn tip: kijk breder, zowel binnen je functie als erbuiten. Er is meer wat je kunt, je moet er alleen eerst zelf in geloven.

Na drie jaar voor Qquest gewerkt te hebben maakte ik de overstap

Doordat ik bij Qquest en CZ veel connecties, kennis en ervaring opgedaan heb, ben ik in contact gekomen met Swap support. Swap support is een beheer en consultancy bedrijf. Zij leveren onder andere Tagetik support bij klanten. Tagetik is een EPM-systeem (Enterprise Performance Management) waarvoor ik momenteel verantwoordelijk voor ben. Ik heb het hier nu geweldig naar mijn zin. Qquest heeft mij de kans gegeven om mijzelf door te ontwikkelen binnen de IT. Dankzij de leuke periode bij Qquest is het altijd leuk om nog langs te komen als ik in de buurt ben. Het voelt altijd weer als thuiskomen.

Arshak_Swap_Support

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!