Development skills ontwikkelen met de bingo - Qquest

Actualiteit

Development skills ontwikkelen met de bingo

Vorig jaar april heeft het development gilde van Qquest een online bingo-applicatie gelanceerd die door iedereen te gebruiken is. Nog steeds wordt deze applicatie duizenden keren per dag gebruikt en wordt er volop online bingo gespeeld. Met nieuwe en frisse ontwikkelaars bij Qquest werd het tijd om deze bingo-applicatie verder te ontwikkelen, met als hoogtepunt een woorden-bingo in de verkiezingsuitzending van het NOS Jeugdjournaal! Onze developer Sjors vertelt je meer over de development-ontwikkelingen van de Qquest bingo.

Kennismaken met javascript & html/css na twee maanden TalentClass

“Tijdens de Talenclass van Qquest is de programmeertaal die we aanleren Java. Zodra je, na het afronden van de Talenclass, aansluit bij het development-gilde. Ga je ook leren programmeren in Javascript. Javascript is een programmeertaal die veel wordt gebruikt bij onze opdrachtgevers en daarbuiten. Daarom is het een nuttige taal om te beheersen.

Onze bingo-applicatie, die gebouwd is in javascript, is een ideale speeltuin. Hier kun je geleerde javascript skills direct in de praktijk toepassen. Voor mij was de bingo-applicatie een toffe manier om zonder veel voorkennis aan een veelgebruikte applicatie te werken.”

Code herschrijven om gepersonaliseerde bingo’s te maken

“Doordat de Qquest bingo veel spelers heeft, krijgen we geregeld aanvragen voor gepersonaliseerde bingo’s. Mijn eerste project was om de bingo-applicatie zo aan te passen dat het aanmaken van nieuwe gepersonaliseerde bingo’s een stuk gemakkelijker en sneller kon. Voorheen was het namelijk nodig om alle achterliggende code te kopiëren en vervolgens met de hand aanpassingen voor een gepersonaliseerde bingo te maken. Zoals het aanpassen van de banner, kleuren enzovoorts. Dat moest makkelijker kunnen dachten we. Door het schrijven van een extra script, kan de applicatie nu automatisch de lay-out aanpassen aan de hand van enkele afbeeldingen en een tekstbestand die de specificaties bevat. Het is nu niet meer nodig om alle code te dupliceren en aan te passen. Zelfs iemand die niets van javascript af weet, kan nu een eigen gepersonaliseerde versie aanmaken.”

NOS Jeugdjournaal verkiezingsbingo

“Onlangs kregen we een heel leuke en unieke aanvraag binnen voor een bingo. Het NOS Jeugdjournaal zocht voor hun speciale verkiezingsuitzending een manier om te kinderen bij de les te houden tijdens de uitzending en ze zo meer te betrekken bij de politiek. De wens was om een woorden-bingo te bouwen. Een bingo waar woorden zoals: “Klimaat”, “Tweede Kamer”, “Plannen” enzovoorts op de bingokaart staan. Omdat we dit als Qquest een erg tof idee vonden zijn we hier direct mee aan de slag gegaan. De ervaring die ik al opgedaan had met het personaliseren van de normale bingo, kwam hierbij goed van pas. Binnen anderhalve week hadden we een concept woorden-bingo klaar voor het NOS Jeugdjournaal, waar ze erg enthousiast op reageerden. Afgelopen 14 maart werd er dan ook met veel plezier meegespeeld tijdens de uitzending en hebben kinderen leuke prijzen kunnen winnen met de Bingo! Tegelijk hebben de kinderen beter opgelet bij het debat en heb ik mijn Javascript kennis in de praktijk kunnen toepassen. Al met al een leuke samenwerking met een tof resultaat!”

bingo-nos-jeugdjournaal

Review

“De samenwerking met Qquest is zeer plezierig verlopen. Flexibiliteit is in ons vak zeer belangrijk en daar ging Qquest prettig in mee. Er zijn meer dan 10.000 bingokaarten gedownload.”

Joyce
Senior Producer – NOS Jeugdjournaal

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!