Qquest IT-kompas – ontdek of er een IT’er in jou schuilt - Mendix

Actualiteit

Qquest IT-kompas – ontdek of er een IT’er in jou schuilt

In de nieuwgebouwde Mendix applicatie het ‘Qquest IT-kompas’, kun je achterhalen hoeveel raakvlakken jij met de IT hebt. Bart is junior Mendix developer bij Qquest en heeft deze applicatie in het Mendix low-code platform gebouwd. Via het Qquest IT-traineeship is hij omgeschoold van industrieel ontwerper naar Mendix developer.

Mendix-it-kompas

Qquest IT-kompas

Het IT-kompas is een tool om erachter te komen of er een IT’er in jou schuilt. Door het beantwoorden van 11 stellingen krijg je uiteindelijk een overzicht van alle IT-richtingen met daarbij een score per richting. Op deze manier kun je direct zien met welke disciplines je de meeste affiniteit hebt. Ook krijg je een korte uitleg per discipline zodat je een beeld hebt wat erbij komt kijken.
Je kunt de tool vrijblijvend invullen. Er is een mogelijkheid om na afloop direct een informatiepakket aan te vragen of het Qquest IT-traineeship te bekijken.

Gebouwd in Mendix, maar wat is dat?

De applicatie is ontwikkeld met het low-code platform Mendix, maar wat is dat precies? Mendix is een softwareplatform waarmee je applicaties kunt bouwen, zowel mobiele als webapplicaties. Het leuke aan dit platform is dat je niet hoeft te kunnen programmeren om iets te ontwikkelen. Je bouwt de applicatie met het ‘drag-and-drop’ principe van ingebouwde modules en templates. Hiermee maak je gemakkelijk en snel pagina’s voor je applicaties.

Mendix microflows

Ook de zogenoemde ‘microflows’ kun je door middel van ‘drag-and-drop’ inbouwen. Dit zijn de motortjes aan de achterkant die zorgen voor de logica van jouw applicatie. Deze microflows kunnen acties uitvoeren zoals het bijwerken van data, het tonen van pagina’s en het maken van keuzes. Dit alles doe je op een visuele manier in plaats van traditionele programmeercodes. Zo kun je in relatief korte tijd een werkende applicatie maken, door simpelweg blokken en invoervelden op de juiste posities te slepen.

Microflows-Mendix

Bart groeit verder in en met Mendix

“Voor mijn carrièreswitch naar de IT heb ik de opleiding industrieel ontwerper afgerond. Ik heb altijd al interesse gehad om creatief bezig te zijn en producten te bouwen. Dit zorgt ervoor dat Mendix perfect aansluit op mijn interesses. Met name het visuele aspect van Mendix spreekt mij erg aan. Ik kan mijn creativiteit kwijt tijdens het ontwikkelen van de applicaties en heb hierbij meteen een beeld hoe de applicatie eruit gaat zien en hoe het werkt. Het ontwikkelen van een applicatie blijft ook steeds een spel om de problemen die voorbijkomen op een zo creatief mogelijke manier op te lossen.
De aankomende tijd blijf ik mezelf verder verdiepen in mogelijkheden met Mendix. Ik wil graag een nog meer ervaren Mendix developer worden om met mijn kennis en creativiteit altijd bezig te zijn om uitdagende en interessante applicaties te ontwikkelen.”

Schuilt er een IT’er in jou?

Ben jij geïnspireerd geraakt door het verhaal van Bart? Check of er ook een IT’er in jou schuilt door de test te doen. Weet je nu al dat Mendix echt jouw ding is? Bekijk dan de mogelijkheden in ons Mendix traineeship. In korte tijd stomen wij jou klaar voor een toffe Mendix opdracht. 

Meer weten over Mendix?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Mendix.

Lees meer

Meer weten over Mendix?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Mendix.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!