IT-werving & selectie - de juiste mensen voor jouw team | Qquest

IT werving en selectie

it-detachering-qquest-reginald-samsin

Werven van personeel

Werving van IT-personeel is voor veel organisaties een uitdaging. Er is nu eenmaal een grote vraag, waardoor het werven van IT-personeel er niet gemakkelijker op wordt. Bij Qquest lossen we dit op door talent intern op te leiden tot IT-professionals die jouw organisatie vooruit kunnen helpen.

Graag wil ik meer informatie

Nieuw talent vanuit ons IT-traineeship

De IT-detachering bij Qquest is altijd flexibel en aangepast aan dat wat jouw organisatie nodig heeft. Je huurt onze specialist in voor zo lang als dat nodig is, maar zonder dat je de specialist in dienst hoeft te nemen. Het tarief bespreken we altijd vooraf, zodat je niet voor verassingen komt te staan. We blinken uit in testen, integratie en low-code vraagstukken, maar denken bij ieder soort IT-uitdaging graag met je mee. Hierdoor hebben onze specialisten ervaring met uiteenlopende opdrachten en kunnen zij goed inspelen op die van jou.

“Zo maken we het verschil met nieuw talent vanuit ons IT-traineeship”

IT-werving en selectie in vogelvlucht

Voor onze traineeships hebben we het proces vlot ingericht. We nemen binnen één werkdag contact op met sollicitanten, zodat we vaak in diezelfde week nog het eerste gesprek in kunnen plannen. Dat geldt ook voor aanvragen van de testen en het doornemen van de testresultaten.

Een sollicitatie begint in eerste instantie met een cv en motivatiebrief. Past de kandidaat binnen het profiel, dan bellen we hen snel op voor een eerste kennismakingsgesprek. Vaak doen onze recruiters dit gesprek in ongeveer een uurtje, momenteel online via Teams. Zo kunnen we iemand leren kennen en de motivatie van deze sollicitant achterhalen. Ook heeft de kandidaat hier al veel ruimte om vragen te stellen over Qquest en ons traineeship.

Bevalt het gesprek van beide kanten? Dan nodigen we de kandidaat uit om de capaciteitentest te maken. Daarbij verwachten we een bovengemiddelde score op hbo-niveau als minimum. Heeft de kandidaat deze test gehaald? Dan mag diegene een werk-gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst invullen. Aan de hand van deze vragenlijst volgt een tweede gesprek met onze recruiter, zodat we de kandidaat echt door en door leren kennen.

Zijn beide partijen dan nog steeds enthousiast? Dan volgt er nog een kennismaking met een toekomstig collega en een aanbod. Deze kennismaking heeft geen invloed meer op het aanbod, maar dient ervoor om de kandidaat een extra goed beeld van onze organisatie te geven.

Voor andere vacatures, zoals medioren en senioren of ons interne team, vinden er soms nog kennismakingen plaats met bijvoorbeeld een business unitmanager of onze algemeen directeur.

IT-werving voor jouw organisatie

We kunnen de kwaliteit leveren die jij nodig hebt. Dat doen we door middel van ons IT-Traineeship, IT-detachering en op basis van de IT-detavastconstructie. Hierin komen diverse achtergronden, intensieve training, begeleiding en continue kennisdeling samen om de uitdagingen van jouw organisatie het hoofd te bieden. We matchen onze IT-consultants aan jouw aanvraag en zetten ons in voor een perfecte match voor zowel het talent, de opdrachtgever en Qquest.

Bespreek de mogelijkheden

IT-werving bij Qquest

We zijn bij Qquest altijd op zoek naar nieuwe gemotiveerde trainees en enthousiaste IT-collega’s. Door actief naar buiten toe te treden proberen we nieuwe collega’s aan te trekken. Daarnaast zoeken onze recruiters gericht naar geschikte collega’s. Continu zoeken wij mensen die passen bij onze cultuur, opdrachten en werkwijze. Zo weten wij een gefundeerde kwaliteit te garanderen voor iedere IT-consultant die wij aanleveren. Benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden? We komen graag met je in contact om de ideeën te bespreken

De juiste mensen voor jouw IT-Team. Dat is samen slim vooruit!

Neem contact op
Contact-sales

Het initiële proces van Werving en Selectie en Recruitment zijn vaak hetzelfde ingericht. Er wordt gezocht naar de juiste kandidaten voor vacatures. Het verschil zit hem in het proces erna. Recruitment richt zich op kandidaten die intern bij het bedrijf komen werken. Werving en Selectie richt zich op het werven en selecteren van kandidaten voor derden. Toch worden beide termen ook wel door elkaar gebruikt, omdat het uiteindelijk gaat om het vinden van de juiste kandidaat. Of dit nu voor intern of extern is.

Het grootste voordeel van inhouse werving en selectie recruitment betekent dat de organisatie grip houdt op het selectieproces. Op deze manier kan een vaste kwaliteit gewaarborgd worden voor de instroom van nieuw personeel.

Binnen Qquest hebben wij een vast recruitment team die dagelijks sollicitatiegesprekken voert met diverse sollicitanten. Sollicitanten worden gescreend op basis van ambitie, analytische vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken. Wanneer wij overtuigd zijn van de kwaliteiten en de drijfveren van de sollicitant krijgt deze een contractaanbieding. Voor iedere vacature houden wij ons sollicitatieproces kort, eenduidig en toegankelijk.

× WhatsApp!