Francis op bezoek bij Conscia - maak kennis met de Network Engineer

Actualiteit

Francis op bezoek bij Conscia

Sinds ik als TalentClass Professional aan de slag ben gegaan bij Qquest, is er een hele nieuwe wereld voor me open gegaan. Ik vind het ontzettend gaaf om alle mogelijkheden te ontdekken die er binnen de IT zijn. Aan de ene kant is het leuk om alle verschillende functies en rollen te leren kennen, maar aan de andere kant kan het ook heel overweldigend zijn: hoe kom ik erachter wat ik allemaal leuk vind, als er zoveel mogelijkheden zijn?!

IT mogelijkheden ontdekken

Tijdens de TalentClass werd er voor mij al een hoop duidelijk over de dingen die ik leuk vind en vooral over de dingen die ik juist minder leuk vind. Ik kwam er al snel achter dat binnen de IT mijn interesses liggen binnen het beheer en testen. Maar alsnog zijn dit twee gebieden waar heel veel mogelijkheden in zijn.

Franics_Conscia

Maak kennis met de Network Engineer

Gelukkig sta je er niet alleen voor en zijn er voldoende mogelijkheden om te ontdekken wat bij je past. Zo ben ik onlangs op bezoek geweest bij een oud TalentClass trainee die werkt als Network Engineer bij Conscia. Ik heb mee kunnen kijken met wat hij allemaal doet binnen zijn functie op het Network Operations Center.

Binnen deze afdeling beheren de Network Engineers de netwerken van hun klanten. Dit houdt onder andere in dat er bij problemen moet gezocht worden naar de oorzaak en een oplossing, dat er af en toe updates gedaan moet worden, of dat er onderdelen die niet meer functioneren binnen het netwerk vervangen moeten worden. Dit alles kan natuurlijk dag en nacht gebeuren, daarom zijn de Network Engineers ook 24/7 bereikbaar. Eén keer in de zoveel tijd heeft iedere Engineer een standby-dienst, waarbij hij bij problemen ingeschakeld kan worden.

Hardware testen in het lab

Na een uitleg over zijn functie en een blik op de systemen waarmee hij werkt, heb ik ook een kijkje mogen nemen in het ‘lab’. In het lab testen zij zelf onderdelen, zoals routers en switches, en proberen ze problemen die klanten hebben na te bootsen om zo makkelijker te kunnen achterhalen wat de oorzaak hiervan is.

En verder…

Hierna hebben we nog lekker kunnen lunchen in de kantine, wat collega’s van hem kunnen ontmoeten en nog wat verder kunnen kletsen. Al met al een geslaagde dag voor mij, waar ik veel heb kunnen zien en ontdekken. Voor mij is het in ieder geval een stuk duidelijker geworden hoe een dag van Network Engineer eruit ziet en hoe de sfeer is binnen Conscia. Ben jij nu ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden binnen de IT? Bekijk dan het Qquest IT-Traineeship

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!