Van recruiter naar IT-Trainee - Qquest

Actualiteit

Van recruiter naar IT-Trainee

Iris heeft de opleiding Latijns-Amerika studies gevolgd aan de universiteit van Leiden. Vervolgens heeft ze de master Culture and Organization gedaan aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De motivatie voor het volgen van deze master was dat zij bedrijven zou kunnen gaan helpen om hun business uit te breiden in Spaanstalige landen. Hier was echter weinig werk in te vinden. Een alternatief was om voor de overheid te gaan werken op een ambassade, maar dat sprak haar niet aan.

Iris_Nuij_Qquest

Wat nu!? “Ik had een bachelor en een master op zak, maar wist niet wat ik moest gaan doen. Ik ben een training gaan volgen om te achterhalen wat bij mij zou passen. Hieruit kwam naar voren dat ik richting banen met veel persoonlijk contact moest gaan kijken. Ik vind het leuk om met mensen in gesprek te gaan en ben altijd al sociaal geweest. Vandaar dat mijn vervolgstap werd bij een uitzendbureau als recruiter, gericht op IT-professionals. Hier ben ik halfjaar werkzaam geweest en kreeg veel mee van de IT-mogelijkheden. Ondertussen was ik ook wat gaan programmeren waarbij ik zag dat dit mij eigenlijk best goed af ging en ik vond het erg leuk om te doen.

Na een aantal jaren als recruiter actief bezig te zijn geweest wilde ook ik de overstap naar de IT maken. Ik ben gaan zoeken naar een organisatie die mensen zonder of met weinig IT-ervaring kan omscholen. Mijn voorkeur ging uit naar een combinatie van werken en leren. Een IT-traineeship was een logisch gevolg. Veel IT-traineeships zijn gericht op mensen die al een IT-opleiding hadden gevolgd. Qquest speelde hier anders op in door juist mensen de kans te geven zichzelf om te scholen.

EERSTE TWEE MAANDEN ZITTEN BOORDEVOL

Het IT-traineeship programma bij Qquest zit boordevol. Je wordt de eerste twee maanden flink aan het werk gezet, maar je krijgt continu begeleiding. Het voordeel hiervan is dat je heel snel stappen kan maken. Ook het persoonlijke tintje, de praktijklessen en de kleinschalige groepen vond ik erg prettig.

 

De Java-lessen tijdens het traineeship zijn pittig. Het is flink aanpoten en aan het einde van de dag duizelde het soms. Het niveau is dan ook erg hoog, maar zeker behapbaar.

SQL is erg leuk om met query’s aan de slag te gaan en nuttige informatie uit ongestructureerde data te halen. Beheerlessen vond ik niet zo leuk. Alhoewel ik nu uiteindelijk wel binnen een beheeropdracht ben gestart. Daar lees je zo meer over.

GOEDE BALANS TUSSEN WERK EN PRIVE

In mijn vrije tijd doe ik aan golfsurfen, boksen en sinds kort ook aan skaten. Ik vind het heerlijk om na een drukke werkdag nog even lekker actief bezig te zijn. Mijn weekendjes weg of vakanties zijn dan vaak ook actief ingestoken. Lekker een weekje surfen in Porto en je kan me niet gelukkiger maken. Gelukkig kan ik mijn dagen flexibel inzetten en is het niet lastig om last-minute vrij te regelen.

Iris_Nuij_surfen

MIJN EERSTE IT-OPDRACHT

Na het afronden van het IT-traineeship ben ik twee weken met interne projecten bezig geweest. Mijn eerste opdracht ben ik bij PostNL in Den Haag begonnen waar ik ondertussen een klein jaar zit. Je begint met een sollicitatiegesprek waarbij je jezelf moet verkopen. Hier kwamen ook mijn recruitment skills nog eens handig van pas. Gelukkig wordt er altijd snel geschakeld, waardoor ik de volgende dag al hoorde dat ik bij PostNL mocht gaan starten.

Iris_Nuij_PostNL

De eerste dagen binnen PostNL werd ik op sleeptouw genomen en werd mij de organisatie uitgelegd. Ook ben ik een kijkje wezen nemen in een pakkettensorteercentrum, zodat we het fysieke proces in praktijk konden zien. Alles kwam aan bod; van pakketten aanmelden tot aan uitlevering.

 

Binnen PostNL zit ik op de Bedrijf Proces Coördinatie afdeling voor incident management. We willen daar verschillende ketens gaan monitoren zodat we aan de hand van dashboards kunnen zien of het proces goed loopt. Wanneer er afwijkingen in het patroon zijn gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen en schakel ik met leveranciers om het probleem zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Zeker met de drukte rond Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw is het hectisch. Dat geeft mij de kick om te zorgen dat alles goed blijft draaien en lopen.

MIJZELF VERDER ONTWIKKELEN

Binnen PostNL werkt onze afdeling tegenwoordig met Splunk. Dit is een data-visualisatieprogramma. Op deze manier bouwen we betere dashboards om zuivere data te genereren. Ik was nog niet bekend met Splunk maar wilde hier wel meer van weten. Ik ben weer de boeken in gegaan en heb een training gevolgd. Dit heb ik afgesloten met een Splunk examen en heb deze ook behaald. Via Qquest krijg ik een opleidingsbudget dat ik in kan zetten om trainingen en examens te volgen. Hierdoor leer ik zelf nieuwe vaardigheden die ik direct in mijn werk toe kan passen.

Iris_Nuij_IT-Traineeship

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!