7 redenen om in de IT te gaan werken - Qquest

Actualiteit

7 redenen om in de IT te gaan werken

Je gaat vast wel eens op reis. Heb je ooit gedacht aan hoe jouw bagage met je mee reist van A naar B? Naast het logistieke proces zit hier een hele IT-infrastructuur achter. Tijdens je vakantie blijf je natuurlijk graag online en deel je maar al te graag jouw vakantiekiekjes. Ook hier komt IT weer om de hoek kijken. Hoe kan jij je foto’s delen, waar worden deze opgeslagen et cetera. De IT-wereld is groot, divers en een onwijs gaaf vakgebied. Bij Qquest weten we dat allang. Overweeg jij de overstap naar de IT? Hier geven wij jou 7 redenen om in de IT te gaan werken.

Werken_in_de_IT-Qquest

1. Flexwerken in de IT

Het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, is een internetverbinding en een computer. Sterker nog, ook zonder internet of met alleen je mobieltje kom je al een heel eind. Dit geeft je alle vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt. Moderne organisaties erkennen deze vrijheid en geven je vaak de gelegenheid om je uren zo in te vullen als je zelf wilt, zodat jij op jouw favoriete plekken kunt werken. Wanneer het jou het beste uitkomt.

2. Meer dan alleen coderen

Als IT’er zit je niet de hele dag achter een beeldscherm, integendeel! Je gaat in gesprek met de klant, woont vergaderingen bij en misschien ga je zelfs naar vette locaties om de laatste technische snufjes te ontdekken. Als je kiest voor werken in de IT, voer je veel gesprekken en ben je in sommige gevallen veel op pad. Een dynamische omgeving waar samenwerken centraal staat, dat is de IT.

3. IT is toegankelijk

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is werken in de IT niet super moeilijk of alleen weggelegd voor de echte bèta’s. Als je eenmaal binnen de sector werkt, merk je hoe divers en toegankelijk het vakgebied is. Bovendien zijn de newbies van nu opgegroeid met de techniek en logica van de IT. Als je nieuw bent in de IT, zul je dus misschien al bekend zijn met veel begrippen en termen.

4. Onmisbare schakel in de maatschappij

Even het weer checken? Het nieuws bekijken? Een nieuwe zonnebril kopen? Waar IT vroeger slechts ondersteunend was, is IT nu leidend. Vrijwel al onze dagelijkse handelingen zijn verweven met computersystemen. Stel je eens een wereld zonder IT voor. Hoe zou jij de weg vinden, je rekeningen betalen en afspraken bijhouden? Dat is wat de IT als vakgebied zo leuk maakt: jouw werk is ontzettend waardevol.

5. Ga de uitdaging aan

Geen ervaring in de IT? Geen probleem. Ook als je nieuw bent in de IT kan je meteen aan de slag. Er is veel vraag naar IT’ers waardoor er ook veel mogelijkheden zijn. Learning on the job is dan ook populair binnen de IT. Bovendien kun je om deze reden ook verschillende rollen in de IT waarmaken. Zo kan je beginnen bij de basis en groeien in de richting die het beste bij je past.

6. Veel banen en een goed salaris

Wil je lekker aan de slag gaan en blijven? Dat kan als je in de IT werkt, omdat de werkgelegenheid enorm is. Bovendien, zodra jij uit de voeten kunt met de nieuwste software-technieken, kan je je geluk op op de arbeidsmarkt. Wanneer jij expert bent in je vakgebied, zal je geen moeite meer hebben om een baan te vinden. Misschien komen de recruiters zelfs naar jou toe in plaats van andersom. Wie weet wat er allemaal op je pad komt! Het mooie is dat de banen ook nog eens komen met een bovengemiddeld salaris.

7. Internationale mogelijkheden

Als IT’er kun je makkelijk de wereld over reizen. Engels is dé voertaal binnen de IT. Bovendien, overal ter wereld werken we natuurlijk met IT-systemen. Sterker nog, organisaties maken hier dankbaar gebruik van door internationaal hun producten en services aan te bieden. Ook zijn veel organisaties gevestigd in meerdere landen verspreid over de hele wereld, zodat je overal ter wereld aan de slag kunt.

Ben jij na het lezen van dit artikel net zo enthousiast over werken in de IT als wij? Bekijk dan ons unieke IT-traineeship, waarvoor je geen achtergrond in de IT nodig hebt. Ben je benieuwd naar andere openstaande vacatures? Check onze actuele vacatures

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!