Van TalentClass trainee tot Product Owner - Qquest

Actualiteit

Van TalentClass trainee tot Product Owner

In deze blog nemen wij jullie mee in de ontwikkeling van Mark Coenen. Mark is twee jaar geleden gestart bij Qquest als TalentClass Trainee. In deze tijd heeft hij zich ontwikkeld van beginnend IT’er tot ervaren professional die aan grote projecten werkt binnen PostNL.

Mark-Coenen-PostNL

Na een wereldreis kwam de ICT-sector in mijn vizier

“Ik heb bedrijfskunde gestudeerd in Maastricht en vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij een hypotheekverstrekker. Hier heb ik één jaar gewerkt, tijdens ditjaar merkte ik dat ik iets anders wilde gaan doen.Maar wat? Dat wist ik nog niet precies. Ik heb toen de keus gemaakt om voor drie maanden te gaan reizen om te ‘ontdekken’ wat ik graag zou willen doen. Deze reis begon in Nieuw-Zeeland, een onvergetelijke ervaring. De reis heeft uiteindelijk niet 3 maanden, maar ruim 13 maanden geduurd! Met een rugzak vol ervaringen en nieuwe energie ben ik in Nederland gestart met het zoeken naar een nieuwe baan in de IT. De Nationale Carrièrebeurs was voor mij de plek waar ik kennismaakte met Qquest. Na een leuk gesprek ben ik een week later naar de Qquest selectiedag geweest. De ochtend vloog voorbij en na de analytische test, gesprekken en lunch ging ik met een tevreden gevoel en contract onder mijn arm naar huis. Het voelde goed bij Qquest en de TalentClass leek mij de ideale kans om mijn carrière een boost te geven. Ik besloot het contract te tekenen en ben direct op zoek gegaan naar een woning in de buurt van Gouda. In Utrecht vond ik een leuk huis, waar ik nog steeds met veel plezier woon.”

Bij Qquest staan werknemers en opdrachtgevers centraal

“Na de TalentClass ben ik gestart bij een opdrachtgever van Qquest. Hier heb ik één maand gezeten, maar ik merkte dat dit niet de juiste opdracht was voor mij. Na goed overleg tussen Qquest, de opdrachtgever en mij, is besloten om uit opdracht te gaan. Vervolgens kwam ik terug bij Qquest op kantoor in Gouda waar ik heb gewerkt aan een intern project. In deze periode heb ik een NS-reisplanner geprogrammeerd voor het interne narrowcasting systeem van Qquest.”

Mark-Coenen-PostNL-bus

Mijn IT-opdracht binnen PostNL

“Na een maand aan het interne project gewerkt te hebben ben ik bij PostNL op de afdeling Customer Integrations aan de slag gegaan. Met een team van drie man werk ik aan de vereenvoudiging en automatisering van administratieve zaken binnen PostNL. Je kunt je voorstellen dat het essentieel is om informatie tussen PostNL en de klant op een correcte en effectieve manier uit te wisselen zodat postpakketten snel en gemakkelijk door het verzendproces kunnen worden geleid. Om het verzenden en ontvangen van pakketten voor de klant gemakkelijker te maken, zorgen wij ervoor dat alle benodigde informatie wordt aangeleverd. Voor grote klanten worden specifieke API’s gebouwd, zodat de systemen van de klant en PostNL naadloos informatie met elkaar uitwisselen. De koppeling tussen deze systemen is een secuur werk en zorgt voor de nodige uitdagingen. Ik schakel dan ook veel met de klant om in zijn individuele behoefte te voorzien.”

Mark-Coenen-Presentatie

Van trainee naar internationale sparringpartner

“De afgelopen maanden hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden in mijn werkzaamheden. Zo houd ik mij nu onder andere bezig met het uitrollen van een nieuwe applicatie. Voorheen waren in de verzendketen van PostNL vijf verschillende applicaties nodig, deze zijn nu tot één applicatie samengevoegd. Ik verzorg en begeleid het uitrollen van deze applicatie waarvoor ik nu veel in het buitenland ben. Onder andere Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië staan op de planning.

Ik ben IT’er maar ook gefocust op de business, dit maakt mij een waardevolle speler binnen mijn vakgebied. Door de TalentClass en het leertraject bij PostNL ben ik op de hoogte van alle ins en outs binnen mijn vakgebied in de IT. Hierdoor kan ik snel aanschuiven bij het aansluiten van een nieuwe klant. Op deze manier kunnen we als PostNL snel met de klant schakelen en realistische voorstellen doen.”

Iedere dag is anders en ik blijf mijzelf ontwikkelen

“Het leuke aan mijn werk is dat iedere dag anders is en dat ik mijn passie voor reizen nu met mijn werk kan combineren. Ik ben blij dat ik de stap naar de IT gemaakt heb. Ook ben ik bezig met een Masteropleiding Business Process Management & IT om meer beslagen ten ijs te komen binnen mijn vakgebied.”

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!