IT-talent in de spotlight: Thomas mikt op een carrière als developer met test skills - Qquest

Actualiteit

IT-talent in de spotlight: Thomas mikt op een carrière als developer met test skills

Maak kennis met Thomas, een gepassioneerde IT-professional wiens interesse in technologie teruggaat tot zijn jeugd. Van de zelfgebouwde computer van zijn vader tot het volgen van een opleiding Communicatie & Multimedia Design met specialisatie in Interaction Design. Ontdek waarom hij de overstap naar IT heeft gemaakt, zijn voorkeursrollen en de eigenschappen die hem geschikt maken.

Op welk moment ontstond jouw interesse in IT?

Mijn interesse in IT ontstond al op jonge leeftijd. Zo bouwde mijn vader een computer voor me om op te gamen, ging ik mee naar de HCC-dagen (computerbeurs) in Utrecht en startte later de opleiding Communicatie & Multimedia Design met specialisatie in Interaction Design om nieuwe technologieën bruikbaar te maken.

Wat motiveerde jou om de overstap naar IT te maken?

Tijdens en naast mijn studie merkte ik dat ik veel interesse had in het oppakken van technische taken en ik haalde er veel voldoening uit. Naarmate ik mezelf verder verdiepte in development, besloot ik dat ik deze richting wilde volgen.

‘’Mijn passie ligt bij development, met name het ontwikkelen van webapps en soortgelijke projecten. Maar testautomatisering heeft ook zeker mijn interesse gewekt!’’

Thomas van den Heuvel

Wat maakt de rol als developer geschikt voor jou?

Ik probeer graag nieuwe dingen uit, ik kan me goed vastbijten in een probleem en ik ga nauwkeurig te werk. Daarnaast bekijk ik, vanuit mijn achtergrond in UX design, functionaliteiten vanuit het oogpunt van de eindgebruiker wanneer ik ze bouw en test. Ik denk dat dit goede eigenschappen zijn als je geïnteresseerd bent in development, testen of een gerelateerde rol.

Op welke manieren heb je jezelf verder ontwikkeld?

Ik leerde JavaScript en breidde mijn kennis uit met React (een JavaScript-framework) voor front-end ontwikkeling. Ik volgde een cursus Node.js om ook back-end ontwikkeling te begrijpen. Tijdens mijn JavaScript en React leerproces creëerde ik een Trivia quiz-app. Daarbij kan je de categorie, moeilijkheidsgraad en aantal vragen instellen. Momenteel werk ik aan een app voor het in kaart brengen van het IT-landschap van een organisatie, met React en AWS voor wachtwoordloze inlogmogelijkheid. Dit project doe ik samen met twee collega’s. Naast development heb ik ITIL-kennis opgedaan voor inzicht in beheerprocessen binnen ICT. Ik ben ook bezig met het leren van ISTQB en testautomatisering, waarbij ik een interne Mendix-applicatie test met Selenium en Cucumber. Wil je meer over mijn projecten weten? Bekijk mijn online portfolio door op de knop hieronder te klikken.

Portfolio

Waar ben je het meest trots op?

Op dit moment ben ik het meest trots op de app die ik met twee collega’s aan het ontwikkelen ben, aangezien dit een full-stack applicatie is waarbij een aantal uitdagingen komen kijken. Daarnaast ben ik trots op mijn persoonlijke ontwikkeling op het gebied van assertiviteit en het uiten van mijn mening over bepaalde zaken of het nemen van beslissingen.

‘’Ik ben trots op de full-stack applicatie die ik met twee collega’s aan het ontwikkelen ben, maar ook op mijn persoonlijke ontwikkeling.’’

Thomas van den Heuvel

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

Over 10 jaar zie ik mezelf als een full-stack development guru, met een uitstekend vermogen om software effectief te testen. Misschien werk ik zelfs als teamlead.

Wat vond je van het IT-traineeship?

Ik kijk terug op het IT-traineeship als een leuke periode. Ik heb er veel geleerd over de verschillende rollen binnen de IT en heb ook veel nieuwe gezellige mensen leren kennen!

Wat maakt Qquest speciaal voor jou?

Wat Qquest voor mij uniek maakt, is de constante doorstroom van mensen. Nieuwe trainees die binnenkomen en het contact dat je met hen legt, en andere collega’s die je eens in de zoveel tijd weer ziet op kantoor of tijdens een bijeenkomst.

‘’Bij Qquest heb ik veel geleerd over de verschillende rollen binnen de IT en gezellige mensen leren kennen.’’

Thomas van den Heuvel

Drie leuke feitjes over Thomas

  • Ik ben goed in stemimitaties van personen of karakters. Mijn vrienden vragen regelmatig waarom ik dat niet als “side gig” doe.
  • Het liefst kijk ik met een aantal vrienden de slechtste horrorfilms om te lachen over hoe absurd ze zijn.
  • Ik ben een dierenliefhebber en ga vaak terug naar het thuisfront om te chillen met mijn hond en twee katten.

Thomas van den Heuvel Beschikbaar als developer en testautomatiseerder | Voormalig Qquest IT-Trainee

Ben jij momenteel opzoek naar een developer of test automatiseerder?

Als je opzoek bent naar een Developer of Test Automatiseerder voor jouw project of opdracht, dan is Thomas per direct beschikbaar voor een fulltime functie. Thomas is een veelzijdige Developer die bekend is met verschillende programmeertalen en technologieën, maar ook met testtechnieken en test automatisering. Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met ons accountmanagementteam voor meer informatie.

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!