IT-talent in de spotlight: Claudia ambieert een carrière als developer - Qquest

Actualiteit

IT-talent in de spotlight: Claudia ambieert een carrière als developer

Claudia is een voormalig kunstgeschiedenis-studente die na enkele jaren in de culturele sector te hebben gewerkt, besloot een carrièreswitch naar IT te maken. Lees hier wanneer haar interesse in IT is ontstaan, haar ervaringen als IT-trainee bij Qquest, haar droomrol als developer en waar ze zichzelf over tien jaar ziet.

Wanneer begon jouw interesse in IT?

Op de middelbare school kwam ik voor het eerst in aanraking met IT. Ik vond de populaire Choose Your Own Adventure spellen erg leuk en besloot mijn eigen spel te maken met behulp van Ren’Py, een tool gebaseerd op Python. Hoewel ik het proces heel leuk vond, heb ik er destijds verder niets mee gedaan. Rond mijn 18e besloot ik Kunstgeschiedenis te gaan studeren vanwege mijn interesse in literatuur en cinema.

Waarom heb je de overstap naar IT gemaakt?

Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest in de culturele sector. Ik was altijd onderdeel van kleine teams en fungeerde vaak als de spil in het web. Ik vond het leuk om problemen op te lossen, de beste oplossingen te vinden en te netwerken. Ik miste echter de uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen en een expertise op te bouwen. Na vier jaar besloot ik dat mijn studiekeuze niet per se mijn professionele toekomst hoefde te bepalen. Ik besloot daarom om een paar cursussen HTML, Java en CSS te volgen. Ik ontwierp mijn eigen ‘bootcamp’ en ging kamperen met mijn vriend. Terwijl hij ging hardlopen, zat ik in de bus te programmeren. Zo heb ik mijn beste webpagina tot nu toe ontworpen: BlackJack.

‘’Het is mijn droom om mijn development skills verder te ontwikkelen.’’

Claudia Sánchez Jiménez

Waarom past de rol als developer bij jou?

Ik zou het geweldig vinden om mijn programmeervaardigheden te verbeteren. Ik vind het echt uitdagend en verslavend, en kan bijna niet stoppen totdat ik de ontbrekende accolade heb gevonden! Ik denk dat programmeren goed bij mij past omdat ik een snelle leerling ben, analytisch ben en doorzettingsvermogen heb. Ik kan goed in een team werken en kijk ernaar uit om samen met andere IT-specialisten aan leuke projecten te werken.

Wat heb je allemaal gedaan om jezelf te ontwikkelen?

Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. Ik heb mijn vaardigheden op het gebied van HTML, CSS en JavaScript verbeterd en ik heb kennis opgedaan van Java en Spring Boot. Ik hou ervan om aan kleine projecten te werken om mijn vaardigheden te boosten. Mijn laatste project is een Netflix-kloon in React met een eigen PostgreSQL-database en Java Spring Boot API. Je kunt dit project bekijken door op de button hieronder te klikken.

Netflix-kloon

Waar ben je het meest trots op?

Ik heb recent grote stappen gezet in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo ben ik verhuisd naar een nieuwe stad en heb ik een baan gevonden in een compleet nieuwe sector. Momenteel werk ik samen met de Development Gilde van Qquest aan een nieuw project, namelijk het ontwikkelen van een authenticatiesysteem voor een nieuwe app van Qquest. Ik ben enorm trots op de vooruitgang die ik heb geboekt en op het feit dat we deze uitdagende taak kunnen realiseren.

‘’Ik ben trots op de stappen die ik in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling recent heb gezet.’’

Claudia Sánchez Jiménez

Waar zie jij jezelf over tien jaar?

Ik streef ernaar om over tien jaar een medior of senior of programmeur te zijn, met opgebouwde expertise, zodat ik aan uitdagende projecten kan werken met een fijn team.

Hoe kijk jij terug op het IT-traineeship?

Het IT-traineeship was een mooie stap om mijn IT-carrière te starten, met veel vrijheid om te groeien in de gebieden die voor mij interessant zijn.

Wat maakt Qquest uniek voor jou?

De gezelligheid bij Qquest maakt het voor mij uniek. Er zijn veel leuke collega’s met dezelfde interesses. Het is leuk om samen aan projecten te werken en af en toe leuke activiteiten te organiseren. Bovendien krijg je veel vrijheid om je eigen leerpad te bepalen.

‘’Bij Qquest krijg je veel vrijheid om je eigen leerpad te bepalen.’’

Claudia Sánchez Jiménez

Drie leuke feitjes over Claudia

  • Ik zwem graag in open water.
  • Toen ik nog een kind was, wilde ik graag bouwvakker worden.
  • Mijn favoriete ijssmaken zijn pistache en chocolade van La Inma ijswinkel in Malaga.

Claudia Sánchez Jiménez Beschikbaar als developer | Voormalig Qquest IT-Trainee

Ben jij momenteel opzoek naar een developer?

Als je op zoek bent naar een ontwikkelaar voor jouw project of opdracht, dan is Claudia per direct beschikbaar voor een fulltime functie. Claudia is een veelzijdige ontwikkelaar die bekend is met verschillende programmeertalen en technologieën. Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met ons accountmanagementteam voor meer informatie.

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!