Softskills: “Hoe ga jij om met …” - Qquest

Actualiteit

Softskills: “Hoe ga jij om met …”

“Hoe ga jij om met…”, “Een manager die…”, “Testers in je team die…” het begin van enkele zinnen die iedereen op een andere manier kan aanvullen. Binnen ons werk als ICT professionals wordt er niet alleen beroep gedaan op onze inhoudelijke kennis, maar ook op onze persoonlijke eigenschappen. Wij hebben daar allemaal dagelijks mee te maken.

Meestal worden tijdens onze kennisdelingsavonden ICT onderwerpen belicht, maar deze avond stond geheel in het teken van softskills. Qquest collega Rudy heeft dit onderwerp opgepakt en een interactieve avond georganiseerd waarin collega’s ervaringen konden delen.

Gedurende de avond hebben collega’s de gelegenheid gehad om situaties te bespreken die zij lastig vinden in hun werk. Daarna zijn zij volgens het twee voeten principe telkens van gesprek naar gesprek doorgegaan om collega’s te adviseren hoe om te gaan met deze situaties.

Onderwerpen die besproken werden, waren onder andere omgaan met een dominante collega, een manager die overal overheen walst, het helder krijgen van onduidelijke verwachten en een telkens veranderende planning. Het is interessant om te zien dat je niet de enige bent die tegen bepaalde zaken aanloopt. Veel situaties waren voor anderen herkenbaar en daardoor konden we elkaar goed helpen.

Enkele tips die gedeeld zijn: Houd feedback geven dicht bij jezelf en spreek niet voor anderen, probeer verwachtingen duidelijk te krijgen over je rol, werkzaamheden en activiteiten. Een andere tip die we hebben meegekregen is dat soms “een sigaar een sigaar is” en dat je nog zo hard je best kunt doen, maar dat sommige mensen onveranderbaar zijn. Probeer alleen te beïnvloeden wat je kunt beïnvloeden.

Het was een openhartige avond met veel interesse en bereidheid om elkaar te helpen. Naast de gebruikelijke ICT kennisdelingsavonden, is ook een avond over softskills zeker voor herhaling vatbaar.

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!