Een kijkje in een dag van een Back-end developer en Support Engineer bij Talpa - Qquest

Actualiteit

Een kijkje in een dag van een Back-end developer en Support Engineer bij Talpa

Vandaag nemen wij jullie mee om een kijkje te nemen in de werkzaamheden van onze collega’s Feitze en Sara. Beide zijn zij momenteel gedetacheerd bij Talpa, een van de grootste mediabedrijven in Nederland. Via het Qquest TalentClass traject zijn zij hier nu in opdracht. Feitze werkt als back-end developer (programmeur) en Sara als support engineer.

Talpa_collega's_Qquest

Wat doet een back-end developer?

Een back-end developer wordt ook wel een programmeur genoemd. Zij zorgen ervoor dat alle systemen onder de motorkap blijven werken en draaien. De back-end is voor de eindgebruiker vaak wazig en niet tastbaar. Het werk waar zij mee bezig zijn is essentieel om programma’s te laten draaien. Zij werken voornamelijk in de broncode van het programma. Feitze werkt met zijn team in korte sprints van twee weken. Zo leveren zij continu producten op. Voordat een product daadwerkelijk opgeleverd wordt test hij zelf zijn software. Dit geeft hem veel afwisseling tijdens zijn werkzaamheden en zo probeert hij het beste product op te leveren.

Wat doet een Support Engineer?

Iedere ochtend start Sara met het openen van al haar programma’s. Zij checkt direct of er nog problemen zijn binnengekomen die opgelost moeten worden. Sara is verantwoordelijk voor de video’s die worden gedeeld op hun eigen platformen zoals de KIJK app, de website van Veronica, Net5, etc. Het komt voor dat video’s ingeladen worden met verkeerde ondertiteling, geluiden of fragmenten. Sara krijgt hier een melding van en zorgt dat dit gecorrigeerd wordt. Ook blijven video’s soms ergens in een loop hangen, waardoor ze niet gepubliceerd worden. Dan wordt hier direct prioriteit aan gegeven en wordt het probleem opgelost.
Door extra ruimte in haar takenpakket pakt Sara nu ook een stuk data-analyse op voor haar team. Ze analyseert alle foutmeldingen die binnenkomen en probeert met behulp van deze data structurele oplossingen te bedenken.

Talpa_Sara_support_Engineer

Waarom een baan in de IT?

Sara heeft Orthopedagogiek gestudeerd en vervolgens boekhouding en fiscaal recht. Vooral tijdens haar tweede opleiding was zij veel bezig met het verwerken van data in Excel wat haar aandacht trok. Ook het werken met nieuwe software vond zij interessant. “Ik heb dit snel onder de knie en wil ook altijd weten hoe het aan de achterkant in elkaar steekt. Daarom leek een baan in de IT beter bij mij te passen en heb ik mij via Qquest om laten scholen.”

Feitze heeft de opleiding Lucht en Ruimtevaarttechniek gedaan. Tijdens zijn studie kwamen al verschillende programmeertalen aan bod, waaronder JAVA. “Van programmeren word ik enthousiast. Als je zelf iets gebouwd hebt geeft dat echt een kick. Zelf de code maken en kraken geeft energie. Zolang ik maar kan programmeren zit ik op mijn plek!”

Talpa_Qquest_Hart_van_Nederland

Het Qquest TalentClass IT Traineeship

Via het twee maanden durende IT Traineeship hebben Sara en Feitze zichzelf om laten scholen. Feitze had al veel ervaring opgedaan met programmeren in JAVA tijdens zijn studie en kon zich hierdoor extra focussen op andere onderdelen. Zo is hij na de TalentClass gestart binnen het Datateam van Qquest. In twee maanden heeft hij leren programmeren in Python. Zo was hij in staat om zelf scrapers te bouwen om data te verzamelen.

In korte tijd zijn Sara en Feitze ‘omgeschoold’ en zitten nu helemaal op hun plek blij Talpa. Ben jij na het lezen ook geïnteresseerd in de mogelijkheden binnen de IT? Bekijk dan onze openstaande vacatures of neem contact op met een van onze recruiters!

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!