Hoe belangrijk is software testen? | Qquest B.V. Vooruitdenkers

Actualiteit

Software testen

Gestructureerd testen is maatwerk

Het testen van software is uitgegroeid tot een professionele discipline. Er is steeds meer integratie van automatisering in bedrijfsprocessen. Fouten in systemen hebben daardoor een grote impact. Denk maar aan consumentenprogramma’s die aandacht besteden aan problemen bij organisaties als gevolg van ICT. Gestructureerd testen levert geld en goodwill op en buiten dat voorkomt het nazorg en productiestoring met alle gevolgen van dien.

Heeft u behoefte aan een gedegen en slimme aanpak om fouten in uw systemen op te sporen en daarmee risico’s te beheersen? Wilt u geen gedoe, zodra uw ICT systemen (geheel of in sprints) in gebruik worden genomen? Qquest gebruikt voor het testen de marktstandaarden (TMap, ISTQB, Agile Testing) en zelf ontwikkelde producten en tools. En vooral: we zetten deze in op een manier die het beste past bij uw project en doelstelling. Gestructureerd testen is immers maatwerk.

Aanpak van testen

Voor het testen van software bestaat geen standaard recept. Methodes vinden we belangrijk. Ze klakkeloos volgen niet. Elk project is uniek qua aanpak en bemensing en vereist daarom een eigen testbenadering. Dat geldt voor zowel Agile/DevOps als traditionele waterval projecten en hybride vormen hierin. Niet het testen staat centraal, maar de gehele context. Qquest denkt actief met u mee wat de beste aanpak is.

We denken bovendien met u mee over de risico’s die nieuwe of aangepaste systemen met zich meebrengen. Risico’s die er zijn voor uw bedrijfsprocessen en risico’s voor bestaande systemen die geraakt worden. Kortom, Qquest kijkt verder dan alleen het systeem dat moet worden getest. Dit wordt bijzonder gewaardeerd door onze opdrachtgevers.

Een ander aspect van onze aanpak is het gebruik van testtools. Testen kan niet meer zonder testautomatisering. Tools zijn niet alleen nodig om de software kwaliteit voortdurend te kunnen waarborgen. Ook om efficiënter te werken en de testkosten zo laag mogelijk te houden. Van testers mag worden verwacht dat ze tools zowel kunnen inrichten als toepassen in projecten.

Meer weten over Testen?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Testen.

Lees meer

Meer weten over Testen?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Testen.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!