Actualiteit

Het “PIM” project

Met veel plezier werden wij allen genodigd namens Konstantin Sapouridis, Ellen Hoogwater en Sietse Robroch (Heijmans), voor een kennisdelingsavond “PIM (Pavement Information Modelling) project”.

PIM Project Konstantin

Wat is het PIM project en wat doen wij (Qquest) op dit project? In deze kennissessie is er inzicht gegeven over het PIM project aan de hand van drie onderwerpen/gildes:

  • Branche: Wegenbouw-processen
  • Projectmethode: Agile Scrum & Acceptatietest aanpak
  • Systemen: PIM applicatie, Microsoft TFS en Selenium webdriver (testautomatisering)

Branche: Wegenbouw-processen

Wij hebben kennis mogen maken met deze boeiende branche en één van de belangrijkste projecten in de wegenbouw, een samenwerkingsverband van de acht grootste wegenbouwbedrijven in Nederland. Daarnaast heeft de product owner, Ir. Sietse Robroch van Heijmans, ons door het eerste deel van de avond heen geleid. Hij heeft ons kennis laten maken met “asfalt”: de bouwstof die in onze moderne samenleving onmisbaar is geworden. Wij kregen zicht op de hightech die achter dit materiaal schuilt. Want nooit eerder hadden wij weggebruikers zoveel eisen aan onze wegen: ze mogen niet vervormen, regenwater mag niet blijven liggen, ze moeten vorstbestendig zijn, asfalt moet “stil” zijn maar wel voldoende grip bieden, enzovoort. In onze tentoonstelling op kantoor was ruim voldoende materiaal aanwezig om te kunnen zien, aanraken en ruiken…

Projectmethode: Agile Scrum & Acceptatietest aanpak

Wij hebben mee kunnen denken om de acceptatietest te organiseren van een project dat streng volgens Agile Scrum oplevert. Welke valkuilen schuilen op de weg en hoe gaan wij de PO van relevant advies voorzien?

Systemen: Pim-applicatie, Microsoft TFS en Selenium webdriver (testautomatisering)

Wij hebben een rondleiding gekregen door het Pim-systeem en daarnaast kunnen zien hoe er binnen het project gebruik gemaakt wordt van Microsoft TFS om over releases en bugs te communiceren. Tot slot heeft Ellen Hoogwater ons laten zien hoe zij met Selenium webdriver een deel van de test geautomatiseerd heeft.

Allard Stellingwerf

Collega Allard Stellingwerf vertelt er het volgende over:

‘Het was een gezellige en leerzame avond. Na met een man of vijftien, inclusief drie aankomende TalentClassers pizza gegeten te hebben op kantoor, begon de kennisdelingsavond PIM Project. Verzorgd door Konstantin, Ellen en als gast Sietse Robroch van Heijmans. PIM (Pavement Information Modelling) is een softwaresysteem dat het wegenbouw proces begeleidt en ondersteunt. Van ontwikkeling en samenstelling van het asfalt in het laboratorium tot en met het leggen van de weg.’

De avond werd afgesloten door Ellen waarin ze liet zien hoe ze met Selenium aan testautomatisering heeft gewerkt en een demo hoe het programma zo’n test uitvoert. Toch fijn als je niet elk veldje met de hand hoeft in te vullen!

Meer weten over Testen?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Testen.

Lees meer

Meer weten over Testen?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Testen.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen