Kennisdeling: Aan de slag met Excel en VBA ? | Qquest Vooruitdenkers

Actualiteit

Kennisdeling: Aan de slag met Excel en VBA

In ons werk wordt enorm veel informatie opgeslagen en gedeeld. Daarvoor wordt in veel gevallen een apart systeem of Cloud oplossing gebruikt. Echter, voor veel mensen blijft Excel een favoriet. Niet alleen kun je bijna alle typen data er in kwijt, het staat ook bij bijna iedereen op de pc en dus is de data erin voor iedereen te openen.

Deze keer was het onderwerp van onze kennisdelingsavond Excel/VBA. Qquest collega Richard heeft een interactieve en praktische avond georganiseerd waarin collega’s zelf aan de slag gingen met Excel.

Er zijn verschillende onderwerpen behandeld waaronder eenvoudige als formules, filters, drop down menu’s, automatische opmaak en draaitabellen. Voor de wat meer gevorderde Excelgebruiker waren er ook geavanceerdere onderwerpen zoals macro’s opnemen/schrijven, knoppen toevoegen, automatische macro’s enzovoorts. Daarnaast was er de ruimte om vragen te stellen over dingen waar we tegen aanlopen in ons werk.

Gedurende de avond is er veel onderling geholpen, overlegd en gediscussieerd. Het is leuk om te zien hoe verschillende mensen met verschillende oplossingen voor dezelfde problemen komen. Op die manier kunnen we allemaal van elkaar leren.

Het was een leerzame en drukbezochte avond en voor we het wisten was de avond voorbij. Hierdoor hadden we niet voldoende tijd om de geavanceerde onderwerpen volledig te behandelen. Richard heeft wel enkele mogelijkheden van VBA getoond. Dit nodigde uit tot meer. Een verdieping op VBA is dan ook een interessant onderwerp voor een andere kennisdelingsavond.

Meer weten over Testen?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Testen.

Lees meer

Meer weten over Testen?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Testen.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!