Qquest TechDay #4 Testautomatisering - Kennisdeling | Vooruitdenkers

Actualiteit

Qquest TechDay #4 Testautmatisering

Binnen Qquest staat kennisdeling hoog op de agenda. Met regelmaat worden er daarom ook kennisdelingssessies georganiseerd. De Qquest TechDay is hier één van. Op 22 november werd alweer de vierde editie georganiseerd van dit jaar. Met een flinke groep ‘Qquest-ers’ werd er op het kantoor in Gouda gebogen over het onderwerp Testautomatisering.

Qquest-TechDay

Kennisdeling tussen Qquest en Performance Architecten

Voor het onderwerp werd ditmaal de samenwerking gezocht met PerformanceArchitecten uit Hoofddorp. Chris Hauwert en HenkJaap van den Broek vertelden aan de hand van een interactieve presentatie meer over hun ervaringen met testautomatisering. Waarna de aanwezige collega’s ruim de tijd hebben gehad om aan de slag te gaan met SpecFlow. Centraal stond hierbij dat elke discipline in deze werkwijze op één plek kan zien wat de status is van het project en dat op een eenduidige begrijpelijke manier.

Qquest-TechDay

Technische insteek testautomatisering

Net als voorgaande edities van de Qquest TechDay werd ook nu een technische insteek gekozen voor het onderwerp en de verdere invulling van de dag. Met een succesvolle presentatie bij de TestAutomationDay als basis. Begonnen Chris en HenkJaap met een introductie op testautomatisering. Er werd stilgestaan bij Feature Files, Glue Code, Regular Expressions en Design Patterns. Na de uitleg en een korte demo ging iedereen aan de slag met opdrachten die door Chris waren voorbereidt. Opdrachten waarmee geoefend kon worden, waren SpecFlow en Gherkin.

Een nieuwe tool en werkwijze geleerd

Voor de collega’s was het een fijne en laagdrempelige manier om een nieuwe tool en werkwijze te leren kennen. Daarbij was er veel interesse in de manier waarop ze bij PerformanceArchitecten werken en met welke uitdagingen ze te maken hebben. PerformanceArchitecten was daarbij positief verrast over het enthousiasme, de energie en het doorzettingsvermogen van de Qquest-ers. Met een goede en interactieve sessie als gevolg.

Qquest-TechDay

Ook in 2019 gaat Qquest verder met kennisdeling

Sinds enkele jaren organiseert Qquest maandelijks kennisdelingssessies. Doel van deze sessies is om op een laagdrempelige en praktische manier collega’s kennis op te laten doen van diverse onderwerpen. Dit is belangrijk voor de dagelijkse werkzaamheden en waaruit inspiratie opgedaan kan worden. De kennisavonden en TechDay’s blijken een groot succes en zijn nu al niet meer weg te denken uit de jaarkalender van Qquest. In 2019 staan al meerdere onderwerpen gepland die behandeld gaan worden. Bij de kennisdelingssessies staat praktisch bezig zijn en nieuwe technieken leren centraal.

Meer weten over Testen?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Testen.

Lees meer

Meer weten over Testen?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Testen.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!