fbpx

Data Analyse / Data Science

Data Analyse, Data Science, maar ook Machine Learning en Artifical Intelligence raken steeds meer verbonden met alledaagse producten en processen, van zelfrijdende auto’s tot web-applicaties die persoonlijke adviezen geven. Bedrijven beginnen zich steeds meer te realiseren dat de data in hun eigen systemen, maar ook de vrij toegankelijke data buiten hun eigen bedrijf, goud waard is. Maar hoe delf je dat goud?

Bij de klant

Qquest ondersteunt u in het traject van het aanboren en schonen van de data en de visualisatie van de informatie. De eerste stap hierbij is het begrijpen van de bedrijfsprocessen en bedrijfsdoelen. Ook de informatiebehoefte wordt geïnventariseerd. Dit bepaalt de keuze van de data die ontgonnen moet worden. In de tweede stap onderzoeken we welke gegevens (zowel intern als extern) beschikbaar zijn om te voorzien in deze informatiebehoefte. Op basis van de beschikbare gegevens wordt een strategie bepaald om vervolgens een “data-pipeline” te realiseren. Daarbij beslissen we welke Machine Learning algoritmes relevant zijn. De derde stap is het daadwerkelijk aanboren, opslaan en verrijken van de data (ETL: Extract, Transform en Load). We schenken hierbij veel aandacht aan de kwaliteit van  de binnenkomende data en de overige stappen in het ETL-proces (garbage in = garbage out). Ook de kwaliteit van de gekozen Machine Learning algoritmes wordt getoetst. In de laatste stap wordt de data, die inmiddels is omgewerkt tot informatie, gevisualiseerd.

We gebruiken uw infrastructuur en tooling en kunnen adviseren over aanvullende tooling.

Inzet van experts en TalentClass Professionals

Qquest heeft experts in dienst die tijdelijk bij u ingezet kunnen worden op diverse onderdelen in de data-pipeline. Daarnaast leidt Qquest talenten op. Zij volgen bij Qquest een training van minimaal twee maanden Deze training bevat een optimale mix van hard- en soft skills ter voorbereiding op succesvol functioneren binnen uw ICT-organisatie. Talenten met interesse voor data volgen daarnaast nog een aantal gespecialiseerde cursussen op dit gebied, waarbij oefenen in een praktijksituatie een grote rol speelt.

Training en ervaring

Qquest biedt trainingen aan op het gebied van Data Analyse / Data Science. Deze trainingen bestaan uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Het praktische gedeelte kan bij Qquest worden uitgevoerd. We hebben hiervoor een eigen data pipeline ontwikkeld. Deze pipeline staat in de cloud en is een heuse datafabriek. In en aan die fabriek werken we met elkaar en met diverse (ook experimentele) tooling om de fabriek steeds verder te optimaliseren en uit te breiden.

 

Meer weten? Neem dan contact met ons op

“Data Analyse / Data Science / Data Analyse”