Business Analyse

Francis_waar-wij-goed-in-zijn

Waarom Business Analyse?

Requirements vormen de basis voor softwareontwikkelingsactiviteiten. Een project loopt het risico dat er niet wordt voldaan aan de behoeften van gebruiker, wanneer de requirements onvolledig, foutief, of open voor interpretatie zijn. Het is heerlijk als iedereen zijn werk correct uitvoert, maar geeft dat garantie dat het resultaat voldoet? Nee, helaas niet. Want wie let erop dat ze ook nog het correcte werk doen? Wie stelt de kritische vragen om te achterhalen wat de toegevoegde waarde is? Dit is waar het Gilde Business Analyse zich mee bezig houdt.

Business analyse nieuws

Binnen Qquest staat kennisdeling centraal en daarom delen we onze kennis gul. Lees hier alle berichten over ons business analyse kennisgebied.

De veranderende rol van business analyse

Een business analist zorgt voor overzicht door te communiceren met stakeholders. Door een overzicht te creëren, weet jouw team immers welke functionaliteiten van belang zijn en welke niet. Nu steeds meer bedrijven overgaan op de Agile-aanpak, is het interessant om te weten welke rol een business analist daarin heeft. Bij Qquest zijn we het er unaniem over eens dat de vaardigheden van de business analist vandaag de dag nog steeds van cruciaal belang zijn. Verwachten we van multidisciplinaire teams nog van iedereen dat ze doorvragen tot het probleem duidelijk is? Wanneer zet je de pet van business analist op? Waarom? Met elkaar denken we na over deze vragen om een Qquest-visie te ontwikkelen.

Francis_Business_Analyse_Qquest

“BUSINESS ANALYSE VALT EN STAAT MET HET OPHALEN VAN DE JUISTE REQUIREMENTS”

Inzet en ontwikkeling van Business analisten

Binnen Qquest experimenteren we met verschillende constructies binnen business analyse. Waar zijn onze klanten naar op zoek? Verwachten ze dat iedereen ook business analist eigenschappen bezit? Binnen het Qquest TalentClass IT-traineeship leiden wij young professionals op waarbij business analyse een belangrijk onderdeel vormt. Daarnaast bevat Qquest een mix van ervaren business analisten en junioren. Door samen te kijken naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied, blijven we vooruitdenken over het vakgebied. De experts die bij de verschillende klanten zitten, komen bij Qquest bij elkaar om de verschillende technieken, expertises en ervaringen te delen.

Overige gildes