fbpx

Wellicht ook intressant:

Klanten

ASML

De Goudse Verzekeringen

KPN

“Met Qquest hebben we zekerheid van professionals die doortastend en productief zijn.”                                         

KPN innoveert voortdurend haar producten en diensten om aan de vraag van consumenten en bedrijven te voldoen en mee te gaan in de concurrentiestrijd met andere telecom aanbieders.

Hiertoe worden jaarlijks vele tientallen projecten opgestart die allemaal veranderingen aanbrengen in ICT-systemen. Om projecten in staat te stellen de veranderingen te kunnen testen, bestaat er een afdeling ‘Testomgevingen’.

Deze afdeling biedt service aan projecten door een testomgeving te bieden waarin ze hun systemen kunnen testen. De manager van de afdeling: “Dat klinkt eenvoudig, maar is in werkelijkheid complex. We kennen ruim 20 testomgevingen voor mobiel, multiplay, glasvezel e.d. en elke omgeving kent 10 tot 90 applicaties, services en databases. De uitdaging waar we voor staan is: hoe kunnen we de projecten zo goed mogelijk servicen en tegelijkertijd onze eigen afdeling professionaliseren?”

Aanpak

“Qquest is begonnen met een analyse welke zaken als eerste geregeld moesten worden. Ondertussen zorgden ze ervoor dat projecten zo goed mogelijk geholpen werden. Qquest snapt de hectiek en spagaat waar we soms in zitten. Projecten hebben haast en wij willen het zo goed mogelijk doen en een aantal zaken voor de langere termijn goed inrichten. Dat botst soms. Qquest begrijpt projecten en testers, omdat testen een van haar kernactiviteiten is. De bereikbaarheid is georganiseerd, de PR naar projecten is geregeld en er is veel gedocumenteerd wat in elke testomgeving staat.”

Resultaat

Het is nu een klein jaar verder. “We sturen op twee zaken: klanttevredenheid en continuïteit bij onze afdeling. Waar staan we nu? Ondanks dat er voor de projecten een aantal procedures zijn veranderd, waarderen opdrachtgevers ons bijzonder. Omgevingen staan op tijd gereed, ze zijn compleet, er wordt zelden wat gemist om te kunnen testen. Uiteraard gaat er wel eens wat mis, maar dat wordt snel opgelost. De flexibiliteit en professionele aanpak van Qquest zorgt ervoor dat projecten niet tijdens het testen stilliggen. Aanzienlijke kosten worden daardoor voorkomen,” aldus de manager Testomgevingen.

Hoe staat het met de continuïteit van de afdeling? “Kennis wordt momenteel in rap tempo overgebracht naar onze eigen mensen. Samen met de administratie die op orde is, bereiken we de gewenste continuïteit voor de langere termijn. De afdeling Testomgevingen wordt een echte service organisatie.”

“Met Qquest hebben we zekerheid van professionals die doortastend en productief zijn. ”