Qquest Update

1,5 meter kantoor

Na twee maanden thuiswerken, openen we vanaf 2 juni weer onze kantoordeuren. Uiteraard willen we alleen op kantoor werken als hier een veilige situatie is. Vandaar dat we ervoor kiezen om te starten met maximaal 8 collega’s tegelijkertijd op kantoor. Met dit aantal kunnen we de anderhalve meter-afstandsregel garanderen. Uiteraard vragen we aan iedereen hieraan mee te werken! Aanmelden voor een kantoorwerkplek kan alleen door een e-mail te sturen naar Rudy r.bos@qquest.nl. Je bent pas welkom na bevestiging van jouw aanvraag.

Meerdere collega’s hebben aangegeven graag weer op kantoor te werken, voor de comfortabele werkplekken en om weer onder de mensen te zijn. Om iedereen een gelijke kans te geven om op kantoor te kunnen werken, starten we met maximaal 2x per week op kantoor aanwezig zijn per persoon.

Aanmelden voor een kantoorwerkplek kan door een e-mail te sturen naar Rudy (r.bos@qquest.nl). Hij zal zo snel mogelijk op je aanmelding reageren om deze te bevestigen of te annuleren. Een overzicht van wie er aanwezig zullen zijn en op welke dagen er werkplekken beschikbaar zijn vind je op intranet: https://intranet.qquest.nl/organisatie/ARBO/Kantoor%20tijdens%20Corona/Aanmeldingen

Voor de collega’s met een kantoorsleutel: graag vermelden op welke tijdstippen je aanwezig wilt zijn, zodat we het openen en sluiten goed kunnen regelen.

 

Per week evalueren we of het aantal veilig is én voelt. Als het nodig is passen we de aantallen aan en informeren jullie er uiteraard weer over.

 

Graag willen we de volgende keuzes nogmaals met jullie delen:

– Kom niet naar kantoor als je verkouden bent, iemand in je huishouden Corona symptomen heeft of wanneer je in contact bent geweest met iemand die besmet is.

– Gebruik vooral de trap ipv de lift; voor je het weet sta je er met teveel in.

– Voorlopig doen we geen boodschappen, dus zorg zelf voor je lunch en het opruimen van servies en bestek.

– We vinden het belangrijk dat de werkplekken regelmatig schoon worden gemaakt. We vragen je ’s ochtends eerst je eigen werkplek schoon te maken en ’s middags bij het weggaan nogmaals (stoel, tafel, toetsenbord, etc). Werkplekken worden hierdoor dus minimaal 2x ontsmet voordat we aan onze werkdag beginnen.

– De collega die het kantoor aan het einde van de dag afsluit zorgt er voor dat ook in ons eigen keukentje alle handvatten van kastjes en apparatuur ontsmet worden.

– In verband met de hygiëne kunnen we voorlopig helaas geen gebruik maken van het dartbord en de voetbaltafel.

De overheid raadt nog steeds aan om zoveel mogelijk thuis te werken en zo min mogelijk te reizen met het ov. We willen benadrukken dat we dit advies als bedrijf steunen.

We vragen jullie om zelf zorg te dragen voor een veilige reis van en naar kantoor. Houdt er rekening mee dat per 1 juni mondkapjes verplicht zijn in het openbaar vervoer. Eenmalig hebben we 20 herbruikbare mondkapjes aangeschaft waarbij geldt op=op. Je kun je onkostenvergoeding gebruiken voor de aanschaf van een eigen mondkapje. 

Tot slot, voor die collega’s die een scherm hebben meegenomen naar huis, laat Rudy en Ruud even weten wanneer je die terugbrengt.

 

Andere artikelen