fbpx
  • Qquest geeft mij de ruimte om door te ontwikkelen, binnen de ICT en persoonlijk.

    Solliciteer nu!
  • Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom requirements engineering, development, testen en beheer.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is de basis voor de ontwikkeling van Qquest. “Onze mensen zijn ons kapitaal”. Deze uitspraak geeft aan dat het voor ons een must is dat mensen zich ontwikkelen en dat coaching ze helpt hun ontwikkeling te sturen. Daarom investeren we in de ontwikkeling van hard skills en soft skills middels training en coaching on the job.

De individuele persoonlijk ontwikkeling wordt nog eens versterkt doordat we structureel onze kennis met elkaar delen. Zo organiseren de collega’s maandelijks kennissessies om ervaringen uit de praktijk met elkaar te delen of middels intervisies elkaar te helpen om te gaan met de uitdagingen in hun opdracht. Zo is er een avond geweest voor scrummasters en teamleden die volgens scrum werken bij hun opdrachtgevers. Het blijkt dat elke opdrachtgever scrum op hun eigen manier aanpakt. De een doet scrum’ish’, de ander houdt zich strak aan de scrumafspraken. Het delen van deze ervaringen levert zeer veel op. Zowel voor de deelnemers, die sterker in hun schoenen komen te staan, als voor de opdrachtgevers die rechtstreeks van deze toegevoegde waarde kunnen profiteren.

Daarnaast gelooft en ervaart Qquest dat de behoefte aan IT personeel steeds meer multidisciplinair wordt. Steeds vaker krijgen we de vraag of ‘die tester’ ook kan coderen of beheren. En het zou toch mooi zijn als die beheerder ook kan ontwikkelen en testen. DevOps en Continuous Delivery zijn werkvormen die we steeds vaker tegen komen. Daarom trainen wij onze mensen zo, dat ze op meer vlakken kunnen instromen en zich kunnen ontwikkelen. Onze mensen zijn klaar om de IT functies van de toekomst aan te kunnen.

“Onze mensen zijn klaar om de IT functies van de toekomst aan te kunnen. ”