Erwin van Veldhoven - Qquest TalentClass IT-trainee | Qquest B.V.

Erwin van Veldhoven

Erwin_Qquest_DevOps_Engineer

Met mijn achtergrond als User Experience Designer let ik als tester ook op andere aspecten die eindgebruikers belangrijk vinden, zoals gebruiksvriendelijkheid.

Erwin van Veldhoven-vliegeren

Mijn aanpak

Mijn huidige opdrachtgever ontwikkelt een nieuwe website voor het beheren van werknemersgegevens en de salariëring. Enkele interactie-ontwerpers zijn aan de slag gegaan met de resultaten van een gebruiksonderzoek naar een bestaande versie van de applicatie. De basis die zij ontworpen hebben, met een sterk verbeterde “look & feel”, wordt nu gekoppeld aan de functionaliteit van bestaande software. Toen ik startte, liep het project al enkele maanden. Bovendien was er nauwelijks een concrete testbasis, waardoor ik mij actief verdiept heb in de (bestaande) applicatie en gerelateerde zaken. Al snel bleek dat er veel meer mensen bij het project betrokken zijn dan louter de ontwikkelaars. Om de nodige informatie te achterhalen, heb ik deze mensen snel leren kennen. Ik zoek antwoord op vragen over uiteenlopende zaken, zoals de wensen van gebruikers, de eisen vanuit productmanagement, overwegingen van de interactie-ontwerpers en het inregelen van geautomatiseerde tests. Het intensieve contact met al deze partijen en het afwegen van verschillende belangen zijn erg leuke, belangrijke en uitdagende onderdelen van mijn functie.

We gebruiken een softwarepakket, waarbij alle betrokken partijen op de hoogte zijn van elkaars werk. Tevens zorgt een module, waarin onder andere testscripts opgesteld kunnen worden, voor een goed werkbare registratie van bevindingen.

Erwin van Veldhoven

Resultaat

Door mijn achtergrond als User Experience Designer en testconsultant van Qquest, traceer ik zowel technische als interactie-gerelateerde zaken. Door een intensieve communicatie met alle betrokken partijen, zorgt mijn bijdrage snel voor concrete verbeteringen en krijg ik bovendien een goed en compleet beeld van de applicatie en de context. Dit blijkt van grote waarde om het testwerk goed uit te voeren, het team van bruikbare adviezen te voorzien en uiteraard tot acceptatie van de applicatie door eindgebruikers.

Heb jij ook interesse in een rol als ervaren consultant, sluit jij ook aan bij een volgende hackathon?

Erwin van Veldhoven
Business informatie analist bij De Goudse Verzekeringen

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

× WhatsApp!