Benjamin Burggraaf - Qquest TalentClass IT-trainee | Qquest B.V.

Benjamin Burggraaf

Na het behalen van mijn Master Geschiedenis ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag mijn horizon verbreden en kennis opdoen in een nieuw vakgebied. Al jaren volgde ik het technieuws op de voet en mijn familie en vrienden wisten mij te vinden als ze problemen met hun computer hadden. Voor mij was een carrière in de ICT daarom een logische vervolgstap.

Benjamin-Burggraaf

Die mogelijkheid vond ik in het een ICT-traineeship. Na enig zoeken kwam ik uit bij Qquest in Gouda. Een van de redenen waarom ik bij Qquest heb gesolliciteerd was het aanbod van een gevarieerd programma met verschillende aandachtsgebieden: ontwikkelen, testen, business analyse en beheer. De TalentClass bood mij de gelegenheid om kennis te maken met die verschillende richtingen en te ervaren wat het beste bij mij paste. Hierdoor heb ik een beter beeld gekregen welke kant van de ICT ik op wil.

Als beheerder zorg je dat de ICT omgeving optimaal is

Tijdens de TalentClass kwam ik erachter dat beheer mij heel erg aanstond. Ik vond het leuk om bezig te zijn met het oplossen van problemen en het leek mij een mooie uitdaging om als beheerder de omgeving goed in elkaar te zetten. De accountmanagers gingen daarmee aan de slag en binnen korte tijd vonden zij voor mij een beheeropdracht.

Kort nadat ik de TalentClass afgerond had, kon ik aan de slag als System Engineer bij Alfam Consumer Credit. Daar houd ik mij nu bezig met het onderhouden en verbeteren van het netwerk, het beheren van servers en desktopomgevingen, het implementeren van software en het oplossen van vragen en problemen van gebruikers. In mijn opdracht krijg ik de ruimte om mij vanuit de praktijk te ontwikkelen in mijn vakgebied. Nog steeds doe ik elke dag nieuwe kennis en vaardigheden op.

Van TalentClass trainee tot TalentClass trainer

Vier maanden nadat ik bij Qquest de TalentClass heb doorlopen, ben ik zelf aan de slag gegaan als trainer beheer voor de TalentClass. Ik vind het leuk om vanuit mijn ervaring in mijn opdracht mijn opgedane kennis en enthousiasme voor het vak door te geven aan nieuwe collega’s.

Benjamin Burggraaf
TalentClass Trainee

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

× WhatsApp!