Agile

Donna_Scholtes TalentClass professional

Waar wij goed in zijn met agile

Binnen het kennisgebied Agile houden we ons bezig met het ontwikkelen en delen van kennis over en ervaring met Agile werken. Hieronder vallen de verschillende methoden en frameworks, maar ook het werken aan een Agile mindset en het ondersteunen van een Agile omgeving.

Agile nieuws

Binnen Qquest staat kennisdeling centraal en daarom delen we onze kennis gul. Lees hier alle berichten over ons Agile kennisgebied.

agile transformatie

De waarde van het kennisgebied ligt in het feit dat vrijwel iedereen die bij een opdrachtgever zit, in aanraking komt met het begrip ‘Agile’. Veel bedrijven zijn bezig met een transformatie van ‘de oude manier van werken’ naar een Agile werkwijze. Testers, ontwikkelaars of andere IT’ers komen veelal in een Agile omgeving terecht.

Door informatie en praktische ervaringen te delen, helpen we elkaar als Agile meesters voorop te blijven lopen. Denk daarbij aan ons intranet waarop we documenten, films en nuttige links delen, een bedrijfsbezoek om te zien hoe het SAFe framework in praktijk wordt gebracht of een workshop over het faciliteren van meetings.

“Door als bedrijf goed te luisteren naar klantbehoeften en door jezelf steeds te vernieuwen blijf je relevant”

Agile training binnen de TalentClass

Natuurlijk zoeken we elkaar op als er een vraag opkomt die je directe collega’s niet kunnen beantwoorden. We proberen binnen Qquest en daarbuiten écht de expert te zijn op dit gebied. Zo helpen we elkaar en onze klanten op een concrete, relevante manier vooruit. Naast het delen van kennis met mensen die al geïnteresseerd zijn, proberen we ook nieuwe Agile-aanhangers te winnen. Bijvoorbeeld door het geven (en continu verbeteren) van de Agile introductietraining aan de TalentClass. In deze training gaan we in op het Agile manifest, de mindset en de kern van het Scrum Framework. Ook wordt er, aan de hand van praktijkopdrachten, geoefend met iteratief verbeteren. Voor Qquest zelf is Agile een interessant en belangrijk kennisgebied. Want alleen door als bedrijf goed te luisteren naar klantbehoeften en vooruit te denken, blijf je relevant. We proberen dan ook de Agile mindset uit te dragen in ons bedrijf en we nodigen anderen uit dit ook te doen. Agile ben je door het te doen!

Overige gildes