Agile

Gilde-Agile-Leon-banner

Waar wij goed in zijn met agile

Door Agile te werken ben je flexibel en bestand tegen (onverwachte) veranderingen. Bij Qquest zijn we graag voorbereid en is iedereen bekend met het Agile Scrum framework. Binnen ons traineeship en onze interne projecten werken wij Agile. Door de praktijkervaring met het Scrum framework kunnen we naadloos integreren binnen lopende projecten. Of verbeteren we de Agile werkwijze binnen jouw organisatie.

Agile nieuws

Binnen Qquest staat kennisdeling centraal en daarom delen we onze kennis gul. Lees hier alle berichten over ons Agile kennisgebied.

Bij de klant

Na twee maanden training, waarvan er één volledig met het Scrum framework wordt gewerkt, zijn onze talenten klaar om Agile teams te ondersteunen. Bij de opdrachtgever ondersteunen we teams in het verbeteren van het Scrumproces. Dat gebeurt als Scrummaster, maar veelal ook als gedeeltelijke rol. Zo dragen we niet alleen bij aan het verbeteren van het proces, maar ook het product. Doordat onze talenten al kennis van Agile hebben kunnen we vanaf het begin meebewegen met de veranderingen binnen de organisatie en de markt. Zo bieden wij perspectief voor de langetermijnoplossing.

Tijdens een opdracht kunnen talenten altijd advies inwinnen bij het gilde Agile. Door het ruim delen van onze Agile kennis staan onze talenten sterker in hun schoenen. Daarnaast weten ze creatieve en doeltreffende oplossingen te bieden.

Gilde-Agile-Leon-quote

“Door als bedrijf goed te luisteren naar klantbehoeften en door jezelf steeds te vernieuwen blijf je relevant”

Gilde-Agile-Leon-quote

“Door als bedrijf goed te luisteren naar klantbehoeften en door jezelf steeds te vernieuwen blijf je relevant”

Contact opnemen

Agile training

In een groeiende markt is expertise en snelheid steeds belangrijker. Daarom leiden wij onze talenten breed op, zodat ze naast hun specialisatie ook kennis hebben van andere onderwerpen. Daarnaast ligt binnen Qquest de nadruk op softskills; zo zijn de talenten krachtig in beide: taken en samenwerking. Tijdens de Agile introductietraining komen de talenten in aanraking met Agile werken en iteratief verbeteren. In de tweede maand van de training krijgen ze veel ondersteuning in het Scrum framework. Hierdoor kunnen de talenten al voordat ze aan een opdracht beginnen vol vertrouwen werken met deze werkwijze. Door interne kennisdeling weten onze talenten concrete procesverbeteringen door te voeren in de praktijk. Kennisdelingsavonden en up-to-date documentatie op ons intranet zijn daarbij belangrijk.

Het gilde Agile staat de talenten bij met coaching en kennisdeling. Kennisontwikkeling staat bij Qquest voorop. Ook hebben de talenten een persoonlijk studiebudget en krijgt iedereen de kans om het Professional Scrum Master 1 (PSM1) certificaat te halen.

Overige gildes