fbpx

 

 

Smiley face

Sales update

Steven van der Heyden start a.s. maandag als Business Informatie Analist bij de Goudse. De komende periode zullen ook weer diverse intakes plaatsvinden. Kijk gerust op het aanvragenbord op Intranet om de status te volgen. Wil je meer weten? Neem dan even contact op met de accountmanager.

Salesdoelen T2 (mei – aug)

Hierbij een update van waar we staan met onze doelen.

  • Grootste twee opdrachtgevers <52%. In april stonden we nog op 54% (PostNL en ING). NN en ING ontlopen elkaar niet veel. Met de inzetten bij Terberg en de nieuwe inzet van Steven van der Heyden bij de Goudse staan we nu op 51%.“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert”.
  • 10% new business. Waar we bij eerdere updates nog aangaven achter te lopen op schema, kunnen we nu melden dat we op 10,8% staan. Dit betekent niet dat we stil kunnen staan, want grote accounts blijven ook groeien. “Stilstand is achteruitgang.”
  • 41 aanvragen uit bestaand netwerk. Qquest investeert intensief in haar netwerk. Dit is ook voor het salesteam van essentieel belang. Voor T2 willen we 41 aanvragen krijgen vanuit ons bestaande netwerk. Denk hierbij aan huidige opdrachtgevers, maar ook aan collega’s en alumni. Als salesteam zijn we continu bezig om te kijken hoe we ons netwerk kunnen gebruiken. Hier worden verschillende initiatieven voor opgestart, zoals de introductie van klantteams. Het is voor ons dan ook enorm waardevol, wanneer we vanuit collega’s leads, introducties of tips krijgen. Wij willen alle collega’s die ons de afgelopen periode hebben geholpen dan ook hartelijk bedanken. “Samen staan we sterk.”
  • 2752 uur beschikbaarheid (4 FTE gemiddeld over de periode T2). Als salesteam streven wij naar 4 FTE beschikbaar over de periode T2. Wij helpen iedereen graag aan een leuke opdracht en zullen ons stinkende best doen om er hier zo veel mogelijk van binnen te halen. “Gaan met die banaan!”

Update HR

Sales

Branding update