fbpx

Smiley face

Blog – Sommarøy tijdvrije zone

Onlangs las ik een artikel over een Noors eiland waar de bewoners graag willen dat het officieel erkend gaat worden als eerste tijdvrije zone op aarde. Op Sommarøy (’zomereiland’) gaat de zon soms zo’n 70 dagen niet onder. Dat maakt het onnodig om de klok in de gaten te houden. Omdat het dan altijd licht is, kunnen zij een relatief tijdloos bestaan leiden. „We krijgen aangeleerd dat we ’s avonds naar huis moeten gaan en om 21.00 uur televisie moeten kijken. We denken er niet eens over na. Maar waarom moet worden gegeten om 17.00 uur? Waarom niet om 22.00 uur?”, vraagt een bewoner zich af. „We hebben meer en meer besproken hoe ons horloge ons geen tijd schenkt, maar het juist afneemt.”

Een tijdvrije zone op aarde? Hoe ziet dat eruit dan? En waarom zou je dat moeten willen? Is tijd niet juist essentieel in ons vak? Scrum sprints hebben een vaste tijd, software moet voor een bepaalde datum live gaan, incidenten kennen servicetijden, zonder tijdschrijven kunnen we bij Qquest niet factureren, en ga zo maar door. Maar soms vraag ik me af of tijd ons wel helpt? Herken je het dat je te snel ergens ‘ja’ tegen hebt gezegd, en achteraf spijt hebt? Of dat je je hebt laten verleiden een datum te roepen dat je iets af hebt, maar wat je helemaal niet kan waarmaken. Vervolgens zit je avonden door te werken. Het is niet verkeerd om gewoon eens met wat collega’s met de benen op tafel te gaan zitten. En praten over wat je verbaast of nadenken wat veel slimmer of leuker kan. Dat levert naar mijn idee veel meer op dan tijd.
Zonder aandacht voor tijd komen we in de ICT niet ver. Maar vertragen en de gedachten volgen van de bewoners van Sommarøy, kan ons nog veel verder brengen. Een stilstaande klok heeft immers tweemaal per etmaal gelijk. Betekenisvol werken vergt een goed ontwikkeld gevoel voor tijdigheid en temporiseren. Dat wil zeggen: inspelen op het ritme van de organisatie en op de rem staan als je denkt dat het nodig is. Helemaal tijdvrije zones gaat het niet worden in ICT-land.

Niet getreurd, de zomervakantie staat voor de deur. Tijd om eens stil te staan bij wat je bereikt hebt, waar je trots op bent en om vooruit te kijken. Daarmee doet een nieuw ritme zijn intrede, waarbij het tempo wat omlaag kan en vaak enige relativering optreedt ten aanzien van een door deadlines geregeerd perspectief op tijdigheid. Ook daar kan ik nog wel even over doordromen…

Ruud Harreman

Sales

Recruitment & Branding