Qquest Update

Intranet update

Yes!, Oh nee!, Joepie!, Haha!, Da’s gek! Mooi!

Dat zijn de veelgebruikte termen die op kantoor te horen zijn of langskomen op Slack. Deze termen geven goed weer hoe de afgelopen weken zijn verlopen bij het werken aan het Intranet.

Yes! Wat tof om te zien dat het aantal ingevulde profielen blijft toenemen. Mocht je hier nog niet aan toegekomen zijn? We horen graag waardoor dat komt. De content neemt namelijk toe op het Intranet evenals het gebruik. Daarmee krijgen we ook steeds meer feedback over bugs en toevoegingen. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om bugs opgelost te krijgen.

Oh nee! Een vervelende fout die zich op meerdere manieren manifesteert heeft te maken met gebruikte sessies en cookies. Jij als gebruiker merkt dit doordat er opeens weer ingelogd moet worden, content kwijt is die je net aan het maken was of een link naar een pagina op het Intranet altijd terecht komt op de startpagina. Binnenkort verwachten we hier met een expert naar te kunnen kijken om te zien welke oplossing mogelijk is om deze hinderlijke fout te verhelpen.

Joepie! Binnenkort komt er een coole feature bij. Wanneer je ergens iets moet invullen, presenteren we een dropdownlijst. Op het moment dat je gaat tikken worden de passende suggesties uit de lijst aangeboden. Allereerst beschikbaar in het aanvragenbord. We verwachten dit ook toe te kunnen passen op andere plekken.

Haha! Dat was te horen op het moment dat er na dagen uitzoekwerk een Swagger pagina online kwam. Swagger? Een tool waarmee geautomatiseerd testen van de API’s met behulp van SoapUI mogelijk is. Een toffe mijlpaal waar we in het kader van de kwaliteit veel aan gaan hebben. En een kans voor testers om ervaring op te doen met deze tooling.

Da’s gek! Op basis van jullie feedback en het testwerk van Jeroen krijgen we veel inzichten in de verbeteringen en onvolkomenheden. Het oplossen hiervan is een kans om beter te begrijpen hoe de code in elkaar steekt, om verbaasd te zijn hoe het heeft kunnen gebeuren en om na het oplossen van een bug met vertrouwen met de volgende aan de slag gaan.

Mooi! De website van Qquest ondergaat een grote verandering in het kader van de rebranding. Ook wij werken aan de nieuwe opmaak voor het Intranet die aansluit bij de nieuwe brand. Naast het redesignen en verwerken van de huisstijl is het ook een moment om verbeteringen door te voeren in gebruik van CSS en kleine bugs op te lossen. Binnenkort gaan jullie zeker het resultaat zien…

Binnenkort organiseren we weer een demo met daarin de meest recente wijzigingen en toevoegingen.

Keeran, Maaike, Marnix, René, Tom.

Andere artikelen