Elisabeth ging van het onderwijs naar tester bij Rituals - Qquest

Actualiteit

Elisabeth ging van het onderwijs naar tester bij Rituals

Elisabeth werkt nu anderhalf jaar als tester bij Rituals in het integratie team. Met haar team zorgt zij ervoor dat de verschillende systemen van Rituals met elkaar kunnen communiceren, zodat bijvoorbeeld de voorraad wordt geüpdatet na jouw bestelling. Lees hier haar weg naar deze rol.

Hoe ben je bij Qquest terecht gekomen?

Na 4,5 jaar te hebben gewerkt als docent Duits, begon ik het puzzelen en werken aan lange termijn doelen te missen. Mijn vriend, een developer, inspireerde me om een Java-cursus te volgen, en tot mijn verrassing vond ik het geweldig. Een goede vriendin, die net als ik docent was geweest en overgestapt was naar Qquest, moedigde me aan om ook deze richting te verkennen. Zo begon mijn avontuur bij Qquest.

“Mijn vriend, een developer, inspireerde me om een Java-cursus te volgen, en tot mijn verrassing vond ik het geweldig.”

Elisabeth Lens

Waarom Qquest?

Ik wilde een breed traineeship om verschillende aspecten van IT te verkennen. Hoewel ik geen specifieke rol in gedachten had, vond ik het technische aspect van development interessant, maar te diepgaand. Testen bleek de perfecte combinatie van functioneel overzicht en technische details.

Wat Qquest uniek maakt voor mij, is de persoonlijke benadering. Er is oprechte aandacht voor mij als persoon, niet alleen voor mijn rol binnen het bedrijf. Mijn welzijn als mens is belangrijk en dit persoonlijke contact waardeer ik enorm.

“Wat Qquest uniek maakt voor mij, is de persoonlijke benadering.”

Elisabeth Lens

Hoe ontdekte je dat testen bij je past?

Tijdens de test automatiseringsles realiseerde ik me dat testen de ideale balans bood tussen het schrijven van code en functionele aspecten.

Wat houdt jouw rol precies in?

Ik werk in het integratieteam van Rituals, waar we ervoor zorgen dat gegevens tussen verschillende systemen worden uitgewisseld. Mijn taak is het testen van deze gegevensuitwisseling door scripts te schrijven die input genereren en vervolgens de output valideren. Mijn werk zorgt ervoor dat gegevensuitwisselingen foutloos verlopen, wat cruciaal is voor bedrijfsprocessen zoals orderverwerking.

Afhankelijk van de fase van het project, werk ik aan testplanning, testdesign, of testexecutie. Dit omvat het leren kennen van systemen, het bouwen van testscripts, en het daadwerkelijk testen.

Heb je nog plannen voor de toekomst?

Mijn droom is om mijn passie voor onderwijs te combineren met IT. Ik wil software ontwikkelen die docenten en leerlingen ondersteunt, of die helpt bij duurzaamheid en/of het maken van duurzame keuzes. IT kan een cruciale rol spelen in duurzaamheid, en ik wil hier graag aan bijdragen. Dit sluit aan bij mijn wens om, net zoals in het onderwijs, iets te betekenen voor de wereld.

“Mijn droom is om mijn passie voor onderwijs te combineren met IT.”

Elisabeth Lens

Heb je advies voor toekomstige trainees?

Wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen en rollen te verkennen. Het IT-traineeship van Qquest is bedoeld om te ontdekken wat bij je past. De sprong in het diepe is minder eng omdat je deel uitmaakt van een ondersteunend bedrijf. Je vindt altijd mensen die hetzelfde pad bewandelen als jij.

Mijn tijd bij Qquest heeft me niet alleen nieuwe vaardigheden en kennis opgeleverd, maar ook een dieper inzicht in mijn eigen capaciteiten en ambities. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en kijk uit naar een toekomst waarin ik mijn passie voor onderwijs en IT kan combineren om een positieve impact te maken op de wereld.

Is jouw interesse in de IT gewekt?

Heeft het verhaal van Elisabeth jouw nieuwsgierig gemaakt naar de IT? Bij Qquest zijn wij continu op zoek naar gemotiveerde collega’s die al ervaring hebben in de IT of juist de switch naar de IT willen maken. Je kunt hieronder ons IT-Traineeship informatiepakket aanvragen of neem contact op met een van onze recruiters. Zij kunnen jou alles vertellen over de mogelijkheden.

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

Meer weten over de Talentclass?

Bekijk hier of ons IT-Traineeship iets voor jou is. 

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!