Sabine Roelofsen

Sabine Roelofsen

Tester bij SBS Broadcasting B.V.

"Ik wilde verder in de online wereld om mensen te bereiken, de ICT in. Na het succesvol afsluiten van de TalentClass had ik de juiste bagage om bij een vet bedrijf op de Digital afdeling te beginnen."

Lees meer

Vanuit Communicatiewetenschap ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de online wereld en hoe je mensen het beste kan bereiken. Deze studie heb ik volbracht in Amsterdam en na mijn reis door Australië wist ik het zeker. Ik wilde verder in de online wereld om mensen te bereiken, de ICT in. Maar hoe dan? Ik ben geen gediplomeerde programmeur. Gelukkig was daar Qquest. Zij boden mij de kans de interesse die ik voor systemen heb, technisch te onderbouwen en lieten zien dat er veel meer is dan programmeren. Na het succesvol afsluiten van de TalentClass had ik de juiste bagage om bij een vet bedrijf op de Digital afdeling te beginnen. Op dit moment zit ik bij SBS Broadcasting en het is helemaal mijn ding. Snel, dynamisch en een bijdrage leveren aan ontzettend mooie online producten die hier worden neergezet. Ik vertolk de rol van Quality Assurance en ben de schakel voor het opleveren van kwalitatief goede producten. Speelt een filmpje niet af zoals gewenst of werkt het navigatiemenu op de website niet meer? Dan gaat hij toch echt terug naar de programmeur. Maar wordt het gebouwd zoals de bedoeling is, dan wordt dat gevierd. Met een mooie demo aan het einde van de sprint! Scrummen is namelijk wat we hier doen en daardoor ben je met je team enorm gefocust op snelle opleveringen.

Dankzij Qquest mag ik mij in het mediawereldje begeven en ik vind Qquest een echte aanrader, mits je van betrokken en informele collega’s houdt. Voor het plaatsen van mij bij een bepaald bedrijf is er goed gekeken naar mij als persoon, interesse, karakter en kunde en daar ben ik erg blij mee. Er zijn dan ook regelmatig gesprekken over het ‘hoe’ en ‘hoe verder’.

Heb jij net als ik een 'vreemde' studie gedaan om de ICT in te rollen, maar zeker wel de interesse en niet echt een idee hoe dit gaat lukken? Lees verder wat de TalentClass precies inhoudt en misschien ben jij straks mijn nieuwe collega!

Lees meer

 

“Na het succesvol afsluiten van de TalentClass had ik de juiste bagage om bij een vet bedrijf op de Digital afdeling te beginnen.”