Robbin Oort - Qquest TalentClass IT-trainee | Qquest B.V.

Robbin Oort

In januari 2019 ben ik bij Qquest het TalentClass traineeship gestart. De eerste maand in de TalentClass heb ik ontzettend veel nieuwe dingen geleerd. Hierdoor heb ik een beter beeld van de verschillende rollen binnen het IT landschap. Het werken volgens de scrum-agile methodiek is iets wat goed aansluit bij mijn persoonlijkheid. Ik werk het beste als ik continue met verschillende dingen bezig ben. Tijdens de Java Training besloot ik Tetris na te gaan bouwen. Wat in het begin wat ambitieus was, maar steeds beter ging. Het hele framework is gebouwd, alleen het spel uitspelen is nog geen optie.

Robin-Oort

Tijdens de TalentClass wordt er ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkelingen. Zo worden er verschillende softskill trainingen gegeven waarin je onder andere leert om feedback te geven en ontvangen. Ook wordt gekeken waar jouw sterktes en kwaliteiten liggen en leer je die extra te benadrukken.

Start van het sollicitatieproces

Ik werd benaderd door Qquest via Magnet.me. Ik was op zoek naar iets nieuws en probeerde veel verschillende dingen, maar was niet heel actief bezig met het netwerk. Toen ik werd benaderd ben ik me gaan inlezen over het bedrijf en de manier van werken, dit sprak me erg aan. Het straalde uit te denken in mogelijkheden in plaats van regeltjes en belemmeringen. Daar hou ik van!

Media & Entrainment Managent gestudeerd en nu de IT

Ik heb hiervoor studie Media & Entertainment Management afgerond, met een achtergrond in Event Management. Ik ben hier aan begonnen vanuit mijn passie voor muziek, waarin ik een eigen bedrijf heb. Ik geef les in produceren en doe verschillende projecten in mijn vrije tijd. Vrij intens natuurlijk, maar het geeft me energie. Tijdens mijn studie heb ik me verschillende keren bezig gehouden met het maken van concepten voor Apps. Dit sprak me erg aan, maar ik merkte dat ik er te weinig van wist om

Robin-Oort

daadwerkelijk hiermee aan de slag te gaan. Het maken van designs en concepten ging wel, maar het totale product leek heel ver weg. Daarnaast lukt het me snel om software eigen te maken en toepassingen te verzinnen. Dit vind ik leuk om te doen en het geeft me voldoening om dingen makkelijker te maken of tijd te winnen. Vanuit dit perspectief trok de kans mezelf te ontwikkelen in de TalentClass me bijzonder aan.

Mijn IT toekomst

Op dit moment ligt mijn interesse bij het testgebied, maar ook de schakel tussen business en IT zou voor mij een geschikte rol zijn. Ik hoop de komende 2 jaar mezelf enorm te ontwikkelen op het gebied van IT, in een ambitieus project voor een leuke opdrachtgever. Maar wie weet waar ik terecht kom?

Robbin Oort
TalentClass Trainee

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

× WhatsApp!