Rianne Boortman - Qquest Alumni Software tester | Qquest B.V.

Rianne Boortman

Een kleine 3 jaar geleden ging bij mij de knop om. Na 2 jaar allemaal pensioenaanspraken te hebben berekend, wat ik klaar voor iets nieuws. Mijn moeder is al jaren programmeur. Ik ben dus opgegroeid met computers thuis. Nadat ik mijn Excel skills met allerlei formules en tabellen had geperfectioneerd, was ik toe aan de volgende stap. Dat werd de TalentClass van Qquest.

Na de twee maanden in de TalentClass wist ik nog niet goed wat bij mij pasten. Programmeren vond ik gaaf, maar ik snapte er niet veel van. Testen was heerlijk gestructureerd zijn, maar wel veel documenteren. En requirements analyse? Tja, ik hielt te veel van zelf de conclusies trekken in plaats van alles maar te vragen.

 

Vrijwel direct na de TalentClass mocht ik beginnen bij PostNL. Bij de internationale afdeling van PostNL mocht ik een nieuwe functie opstellen: het integreren van nieuwe klanten in de verschillende systemen. Voordat ik er was, werd dat namelijk ad-hoc gedaan door verschillende mensen. Dat kon beter, en ik heb daarvoor gezorgd. Op dit moment is een afdeling van 3 man binnen PostNL geworden!
Ook ben ik bij PostNL een Process and Information Analyst (PIA) geweest. Als PIA mocht ik processen in kaart brengen en hier verbeteringen op voorstellen.

Rianne-Boortman

Mijn opdracht bij PostNL liep af en samen met de accountmanagers van Qquest ging ik op zoek naar iets nieuws. Ik kreeg het aanbod om als software tester aan de slag te gaan bij Talpa. Dit bleek een schot in de roos te zijn voor mij! Ja, je moet de testen goed documenteren, maar wat mag ik heerlijk kritisch zijn op het werk van anderen. En wat het leukste van testen is? Dat ik dingen stuk mag maken en dat dan iemand anders het moet fixen!

 

Ik heb het super naar mijn zin gehad bij Qquest. Ik heb kansen gekregen die ik zonder Qquest niet gehad zou hebben. Zij zijn mijn opstap geweest in de IT en daar ben ik super blij mee!

Rianne Boortman
Qquest Alumni – software tester

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

× WhatsApp!