TalentClass IT-trainee Milou Schriever - Qquest B.V. | junior IT professional

Milou Schriever

Milou_Qquest_TalentClass_trainee

Na mijn studie Psychologie ben ik gevallen voor de IT

Voor mij ging er een nieuwe wereld open toen ik tijdens mijn masterstudie leerde programmeren. Gelukkig werd ik door studiegenoten geattendeerd op Qquest.
Na mijn bachelor Psychologie wilde ik graag meer weten over de werking van de hersenen. Daarom heb ik twee masters afgerond in de richting van neuropsychologie. Vooral het willen begrijpen van complexe delen, zoals het brein, trok mij aan. Deze nieuwsgierigheid komt ook heel goed van pas binnen de IT! Ook in mijn vrije tijd houd ik ervan om steeds weer iets nieuws te ontdekken, zoals het reizen over de hele wereld en lange wandeltochten afleggen.

TalentClass-Trainee-Milou-Schriever

Het Qquest TalentClass IT-Traineeship

De twee maanden training bij Qquest zijn voorbij gevlogen. Het was een intensief en interessant lesprogramma. Tijdens de eerste maand leer je verschillende kanten van de IT kennen. De meeste mensen zullen de hard skills verwachten, zoals het programmeren in Java. Ik vond het erg leuk om dit te leren toepassen. Ook heb ik veel gehad aan de soft skills lessen, waar aandacht wordt besteed aan jouw persoonlijke competenties en valkuilen. Het samenwerken in een project tijdens de tweede maand leverde mij weer nieuwe inzichten op. Binnen het project heb ik mij vooral gefocust op het testen en natuurlijk op de goede sfeer binnen het team behouden. Die sfeer werd nog beter door het borrelen op de vrijdagmiddag!

"Het samenwerken in een project leverde mij weer nieuwe inzichten op"

In de twee maanden TalentClass merkte ik vrij snel dat het testen van de software mij aantrok binnen de IT. Hiermee kan ik toch in bepaalde mate bijdragen aan uitoefenen op de kwaliteit van de software, al speel ik geen rol in het ontwikkelen. Ik zocht dus ook zeker een opdracht waarbinnen het testen naar voren kwam.

Na de TalentClass aan de slag bij ING als DevOps Engineer

Tijdens het intakegesprek bij ING merkte ik dat ik de opdracht erg interessant vond en graag binnen dit team zou willen werken. Nu ben ik begonnen als DevOps engineer bij ING om aan verschillende testomgevingen te werken. Op dit moment ben ik vooral bezig met het uitvogelen van de programma’s die hiervoor gebruikt worden binnen de teams. Mijn nieuwsgierigheid naar complexe systemen komt nu gelukkig goed van pas. Binnen ING denk ik zeker op mijn plek te zitten en wil ik mij graag verder ontwikkelen binnen dit bedrijf de komende tijd. Natuurlijk zal ik mijn Qquest collega’s niet vergeten en ben ik nog regelmatig in Gouda te vinden. Ook omdat ik weet dat zij altijd voor mij klaar staan als ik vragen heb over mijn werkzaamheden bij ING!

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

× WhatsApp!