TalentClass IT-trainee Elise Bijl - Qquest B.V. | junior IT professional

Elise Bijl

Bedankt_sollicitatie

De TalentClass: twee voorbijvliegende maanden met fantastische collega’s

Heb je geen voorkennis, erken je (nog) weinig technische talenten maar zie je wel degelijk toekomst in de IT? Het is een van de meest snelgroeiende branches. Veel organisaties zijn op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen voegen bij hun IT-afdeling, maar hier is letterlijk sprake van een gat in de markt. De behoefte is aanzienlijk aanwezig, maar aan mensen komen ze tekort. Dat hier mogelijkheden liggen om door te groeien in kansrijke banen is een gegeven. De overstap naar de IT was mijns inziens snel gemaakt. In rap tempo lijkt vernieuwende software ons om de oren te vliegen en daar ga ik met alle plezier in mee. Zo snel als deze ontwikkelingen gaan, zo vliegensvlug zijn de twee maanden in de TalentClass verlopen. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt! Ben je benieuwd hoe ik deze twee maanden heb ervaren? Lees dan snel verder en ontdek of de TalentClass jou net zo kan enthousiasmeren!

Samen maken we de overstap

Samen hebben we de overstap naar de IT gemaakt

Biologie, psychologie, neurowetenschappen of communicatie… Het zijn voorbeelden van de vooropleidingen van mijn collega’s uit de TalentClass. Het is een prettig idee dat iedereen zonder technische voorkennis aan het traineeship begint. Je gaat samen een nieuw avontuur aan en dat zorgt voor binding tussen jou en je collega’s. Tijdens de TalentClass krijg je de mogelijkheid daadwerkelijk te ontdekken waar je de focus op legt. Ligt je hart bij programmeren of loop je warm voor testen? De lessen zijn gevuld met voorbeelden uit de praktijk, oefeningen en stukjes theorie. Die combinatie geeft vaak een helder beeld van de verschillende rollen in een discipline.

"Ik ben absoluut nog niet uitgeleerd en verbreed mijn kennis tijdens de kennisdelingdagen die Qquest biedt"

Zo kom je er snel achter waar jouw interesses liggen. Enerzijds ervaarde ik dit bijzonder positief, anderzijds vond ik het lastig om die keuze in zo een rap tempo te maken. In het begin gingen de programmeerlessen mij niet enorm succesvol af en ik richtte mij dan ook snel op Testen en Business Analyse. De oriëntatiefase ging dus sneller dan verwacht, maar ik ben enorm blij met deze keuze! Ik ben absoluut nog niet uitgeleerd en verbreed mijn kennis tijdens de kennisdelingdagen die Qquest biedt. Zo blijf ik mijzelf verbeteren en het is ook nog eens enorm gezellig!

Na vier weken al zelf aan de slag

De eerste maand van de TalentClass bestaat voornamelijk uit het volgen van lessen, zodat je de basisbeginselen zo snel mogelijk onder de knie hebt. Na deze vier weken is het tijd voor het project. Je borduurt voort op een applicatie die vorige TalentClasses hebben gebouwd. Stukje bij beetje wordt de applicatie zodoende groter, beter en gebruiksvriendelijker. Gezien de applicatie door en voor de TalentClasses is gebouwd, bestaat de mogelijkheid dat je verder werkt aan een deel dat in eerste instantie niet goed is gerealiseerd door een vorige klas. Dit maakt sommige taken lastig, maar des te uitdagender voor je eigen leerproces. Kortom, het project was een mooie kans om samen te werken en het IT-vakgebied beter te leren kennen.

Je leert niet alleen programmeren, maar ook jezelf kennen

Naast lessen over beheer, Java en data, heeft Qquest ook veel aandacht voor je soft skills: wie ben jij als persoon? Zo doe je onder andere verschillende persoonlijkheidstesten en krijg je op die manier inzicht in je sterke en zwakke punten. Met wie kan jij goed samenwerken en welke persoonlijkheden botsen? Je ontdekt welke rol jij inneemt in een team en achterhaalt hoe je je sterke punten zo goed mogelijk kunt inzetten. De softskillslessen kunnen zo tot verrassende inzichten leiden. Tijdens een intake komt dit dan ook echt van pas: je kunt met zekerheid vertellen waar jouw krachten en valkuilen liggen!

Rol samen het IT-vakgebied in: ervaar de TalentClass!

Zie jij jezelf werken in de IT maar heb je geen voorkennis? Qquest stoomt je klaar: in twee maanden kun jij bij een van onze gave opdrachtgevers aan de slag, zoals PostNL, ING, Talpa of Nationale Nederlanden. Volg de lessen, doorloop het project en leer jezelf kennen. Na de TalentClass weet jij waar je sterke punten liggen en of je liever als programmeur of als data-analist wilt werken. Wil je meer informatie? Onze recruiter vertelt je er graag alles over.

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

× WhatsApp!