Donna Scholte - Qquest TalentClass IT-trainee | Qquest B.V.

Donna Scholte

Donna_Scholtes TalentClass professional

Eind januari 2018 heb ik mijn eindstage van de Pabo afgerond. De afgelopen vier jaar heb ik heel veel geleerd tijdens de studie en de stages. Daarnaast heb ik genoten van het lesgeven aan kinderen. Toch kwam ik er in de laatste maanden van mijn HBO opleiding achter dat ik niet 40 uur voor de klas wilde gaan staan. Daar stond ik dus, met mijn HBO opleiding, ervaring als juf, maar niet geïnteresseerd in de banen die mij werden aangeboden. Omdat ik klaar was om te gaan werken was het voor mij geen optie om terug de schoolbanken in te gaan. Via het internet heb ik avonden lang, middels het lezen van vacatures, onderzoek gedaan naar wat ik nou wel wilde gaan doen.

Donna_Scholte_teamwork

In maart en april had ik al gepland om naar Azië te gaan en kwam dit ook goed uit om goed na te denken over wat ik nu echt wilde. Bij mijn terugkomst heb ik de knoop doorgehakt en besloten om mij te gaan focussen op traineeships. Voor mij was het belangrijk om nieuwe dingen te leren, zonder hiervoor terug de schoolbanken in te gaan: ik wilde gewoon aan de slag!

Solliciteren voor een IT-Traineeship

Via een vacaturesite was ik uitgekomen bij Qquest, een IT bedrijf in Gouda. Zij bieden traineeships aan, aan mensen zoals ik: geen kennis in de ICT, maar wel een HBO/WO diploma op zak en zin om te leren. Na een kort berichtje werd ik uitgenodigd voor een gesprek die direct telefonisch werd vastgezet voor de week erop. Het gesprek vond plaats op het kantoor met de recruiter van het bedrijf die zorgde voor een comfortabele sfeer, een goed gesprek en uitleg over het traject. Ik kon direct na het gesprek een test maken die veel vroeg van mijn rekenvaardigheid, begrijpend lezen en inzicht. Na het behalen van de toets werd ik direct uitgenodigd voor de lunch op kantoor. Ook kon ik alvast een kijkje nemen in de Talentclass. Na afloop van deze ochtend kreeg ik direct een contract toegereikt.

Met een klas van negen andere young professionals zijn we in september 2018 met de Talentclass gestart. Hier hebben wij de eerste maand allerlei instructies, opdrachten en uitleg over de basis van ICT kregen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren: programmeren met java, testen, beheren, hacken, analyseren en Agile/Scrum.

“Na het afronden van de Talent Class ben ik nu scrummaster bij een consumenten krediet verstrekker”

In de tweede maand hebben wij in teamverband gewerkt aan een project waarin wij een applicatie moesten bouwen. Door gebruik te maken van de kennis die we in de eerste maand van de Talentclass hadden opgedaan. Vanzelfsprekend kenden wij wat opstartproblemen, maar naarmate de tijd verstreek, lukte het ons steeds beter de theorie toe te passen. Aan het eind van deze maand hadden we dan ook daadwerkelijk een applicatie gebouwd en hadden alle deelnemers de Talentclass met succes afgerond.

Direct aan de slag bij Alfam

In deze twee maanden is er ook aandacht besteed aan onze soft skills zoals presenteren en feedback geven. Deze soft skills hadden we nodig voor de sollicitatie gesprekken die we met accountmanagers oefende voordat we daadwerkelijk bij bedrijven op bezoek gingen. Zo was je altijd goed voorbereid en geoefend voor deze gesprekken. Voor mij was het belangrijk dat de functies waarop ik werd uitgenodigd, functioneel waren en waarin ik mijn kwaliteiten kon gebruiken. In mijn derde maand had ik dan ook snel een leuke functie bij Alfam, een consumenten krediet verstrekker, in Bunnik.

 

Bij Alfam werd ik als  Business Analist aangenomen. Maar na een aantal weken mocht ik binnen een team de functie van Scrummaster innemen, een rol die vanaf het begin van de Talentclass mijn interesse had getrokken.

Donna_Scholte_Qquest-Scrummaster

Inmiddels ben ik al drie maanden werkzaam bij Alfam en voel ik mij hier al helemaal op mijn plek. Vanuit Qquest krijg ik alle mogelijkheden om mij te ontwikkelen met het budget dat voor mij beschikbaar is en actieve begeleiding. Met behulp van een persoonlijke Fieldmanager, die maandelijks langskomt voor een gesprek, om te kijken of ik op wat voor gebied dan ook geholpen kan worden. Alfam heeft mij ontvangen als een volwaardig collega, geeft mij verantwoordelijkheid in mijn werk en de ruimte om verder te leren en ontdekken wat er allemaal speelt binnen de ICT.

 

Door de keuze voor een traineeship bij Qquest heb ik een nieuwe wereld ontdekt. Een wereld waar mogelijkheden en kansen voor iedereen liggen. Geen dag is hetzelfde in deze wereld en ontwikkelt de ICT zich iedere minuut. Hoewel ik nu nog maar net om de hoek kom kijken, heb ik steeds meer zin om nog meer te ontdekken en te leren over hoe de ICT wereld in elkaar zit en wat voor betekenis ik hierin kan zijn!

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

Heb je interesse?
Volg onze talentclass!

Wat kan ik verwachtenInschrijven selectiedag

× WhatsApp!