• We helpen onze klanten in hun uitdagingen op het gebied van ICT en capaciteit. Daarvoor vinden wij binnen én buiten de ICT de juiste mensen en oplossingen.

    Neem contact met ons op!
  • Met de klant willen we graag IT innovaties naar een kwalitatief hoog en voorspelbaar niveau brengen.

    Lees verder

Shannon Bolink

Product Owner bij ING

“Door de combinatie van hard en -softskills had ik na twee maanden TalentClass het vertrouwen dat ik er klaar voor was om in mijn eerste functie te gaan starten.”

Dat het mogelijk zou zijn om zonder een studie in de ICT binnen een half jaar succesvol aan de slag te zijn als DevOps Engineer en door te groeien naar Product Owner binnen een grote bank, had ik van te voren niet kunnen bedenken. Toch is dit voor mij werkelijkheid geworden.
Na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen heb ik mij verdiept in verschillende sectoren, op zoek naar datgene wat het beste bij mij past. Vanuit mijn omgeving hoorde ik steeds vaker dat een ICT functie wel bij mij zou passen. Enerzijds kon ik mij daar goed in vinden, ik heb immers altijd al interesse gehad in technologie en wist menig computerprobleem zelf te tackelen. Aan de andere kant was ik bang dat ik binnen de ICT mijn kennis als sociaal wetenschapper niet zou kunnen inzetten. Na mijzelf verder in de ICT te hebben verdiept, bleek deze sector veelomvattender en bovendien veel socialer dan gedacht. Kortom, een sector met veel mogelijkheden en uitdagingen, waarin ook ik zeker mijn plek zou kunnen vinden.

Bij Qquest vond ik de perfecte plek om mijn carrière in de ICT te beginnen. In het TalentClass Traineeship ben ik met vier anderen mijn opleiding gestart. Twee maanden intensieve training waarin de verschillende segmenten van het software ontwikkelproces aan bod komen. Waar er in de eerste maand veel aandacht is voor de theorie, is er in de tweede maand ruimte om dit middels een uitdagende teamopdracht in praktijk te brengen. Het leuke van deze teamopdracht is dat je dan pas echt door hebt waar je na een maand training al toe in staat bent. Naast het aanleren van de hard skills wordt er ook veel aandacht besteed aan de soft skills. Doordat ik mezelf beter heb leren kennen, weet ik beter wat echt bij me past, en draag ik dit ook uit. Juist door de combinatie van hard – en soft skills had ik na twee maanden het vertrouwen dat ik er klaar voor was om in mijn eerste functie te gaan starten.

In juni 2016 ben ik ingezet als DevOps Engineer bij ING. Een afwisselende functie waarbij ik zowel met het beheer, als de ontwikkeling van software bezig houdt. Juist het feit dat mijn functie zo afwisselend is, maakt het zo ontzettend leuk en leerzaam. Het is gaaf om te zien hoeveel je in een paar maanden kunt bereiken en je op het punt komt dat teamleden ook naar jou toe komen met vragen. Er is veel support vanuit het team om verder te groeien en constante ondersteuning vanuit Qquest, wat maakt dat ik op alle fronten mijn vragen en ideeën kwijt kan. Dit maakt dat ik mij zeker en gelukkig voel in mijn rol.

Inmiddels ben ik binnen ING doorgegroeid naar de rol van Product Owner. Het is mijn taak om de juiste prioriteiten te bepalen, zodat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van onze diensten. In de praktijk houdt dit in dat ik dat ik veel overleg met stakeholders en regelmatig samen zit met het team voor refinement-, review- of planning sessies. Ik ben het eerste aanspreekpunt en zorg ervoor dat de wensen van de klant vertaald worden naar concrete stories voor het team. Een hectische baan die vereist dat je goed het overzicht kunt bewaren, maar ook een baan die ontzettend veel voldoening geeft wanneer de klant tevreden de deur uit loopt.

Heb jij ook interesse in een mooie carrièrestart in de ICT?

Lees meer

“Na mijzelf verder in de ICT te hebben verdiept, bleek deze sector veelomvattender en bovendien veel socialer dan gedacht.”