fbpx
  • Samen met de klant brengen wij IT-innovaties naar een kwalitatief hoog en voorspelbaar niveau.

  • Wij helpen onze klanten in hun uitdagingen op het gebied van ICT en capaciteit. Daarvoor vinden wij binnen én buiten de ICT de juiste mensen en oplossingen.

    Lees verder

Wellicht ook interessant:

ING – DevOps Engineer Monitoring
Lennart van Laake

DTG – Project management Officer
Bram Keuning

Alfam – Scrummaster
Donna Scholte

PostNL – Customer Integration Support
Mark Coenen

Mira Nooren
Data analist ING

“Door de Talentclass van Qquest heb ik mij in twee maanden kunnen ontwikkelen om in de ICT aan de slag te gaan.”

Nadat ik was afgestudeerd in de Marketing, ben ik aan de slag gegaan bij een startup waar ik me voornamelijk bezig hield met online marketing. Wat ik het mooiste vond was dat alles meetbaar is bij online marketing. Elke maand aan de slag met de cijfertjes in Excel en de resultaten visualiseren vond ik het leukste gedeelte van mijn werk. Toen ben ik wat research gaan doen, bij welke functie kan hier nou elke dag mee aan de slag? Ik kwam al snel uit op data analyse, dus toen heb ik mijn CV online gezet in de hoop snel te starten in de ICT. Toen las ik over de TalentClass van Qquest, waar ik in twee maanden tijd klaar gestoomd kon worden om aan de slag te gaan. Dat sprak me ontzettend aan, dus heb ik meteen opgebeld om een aantal vragen te stellen en afspraak te maken voor een sollicitatie.

De sollicitatieprocedure zag er als volgt uit: ’s Ochtends had ik eerst een kennismakingsgesprek met Ilse van HR. Een gezellig praatje over onszelf, wie ik ben en waarom ik geïnteresseerd was om een overstap te maken naar de ICT. Door dat gesprekje had ik al meteen een goed gevoel bij Qquest. Een informeel gesprekje waarbij veel werd gelachen, daar houd ik van. Vervolgens werd er een analytische test afgenomen, best spannend, maar gelukkig hoor je na afloop meteen of je het gehaald hebt. Nadat ik de test had gehaald mocht ik kennismaken met de TalentClass. Heel handig want ik kon zo allerlei inhoudelijke vragen stellen over de TalentClass. Na een uurtje was het lunchtijd en mocht ik gezellig mee-eten. Met zijn allen aan een lange tafel, leuke sfeer, dus had ik meteen een goed idee van de bedrijfscultuur van Qquest en had ik echt het gevoel dat ik alles heb kunnen vragen wat ik maar kon bedenken. Na de lunch ontving ik mijn contract en een week later mocht ik starten!

Tijdens de TalentClass heb ik niet alleen mijn technische skills kunnen ontwikkelen, maar ook mijn soft skills. Je moet kritisch naar jezelf kijken en weten waarin je je nog kunt ontwikkelen, dat kan best lastig zijn, maar je leert jezelf veel beter kennen en het bereid je ook goed voor, voor als je op intake gaat bij een opdrachtgever. Dan kan je ook een aantal lastige vragen krijgen. Tijdens verschillende trainingen wordt je hier goed op voorbereid, waardoor je een stuk minder zenuwachtig hoeft te zijn als je een intake hebt.

Na de TalentClass heb ik me meteen aangesloten bij het Dataproject van Qquest, waar ik me nog specifieker kon ontwikkelen richting data analist. Heel gaaf dat ik hier ook nog betrokken bij kan blijven nu ik aan de slag ben bij ING!

Heb jij ook interesse in een mooie carrièrestart in de ICT?

Lees meer

“Door de Talentclass heb ik mij in twee maanden kunnen ontwikkelen om in de ICT aan de slag te gaan.”