KPN Digitals Agile Safari kennisavond

KPN Digitals Agile Safari

Op 16 mei zijn we met de collega’s van Qquest bij KPN Digital op bezoek geweest voor een heuse ‘Agile Safari’. We zijn te weten gekomen hoe KPN agile werken in het bedrijf heeft geïmplementeerd en zijn geïnspireerd door de opvallende en stimulerende werkomgeving. Na ontvangst op het ‘voetbalveld’ konden we plaatsnemen op een van de kussens of zitzakken en leidde Dennis ons in in de wereld van Agile werken.

3 jaar geleden zijn ze bij KPN omgeschakeld en tot op vandaag zijn ze bezig om het Agile werken te verbeteren. Bij de start hebben ze eerst kennis binnengehaald van verschillende disciplines en had elke scrummaster één team onder zich. Daarnaast hebben ze de business betrokken in het proces en zitten ze sinds kort in hetzelfde kantoor, zodat de lijntjes kort zijn. Dit was nodig om de omschakeling in goede banen te leiden de teams te coachen, maar tegelijkertijd vrij te laten in hoe ze hun werk invullen. Naast dat dit bevorderlijk is voor de werksfeer, zorgt het voor meer opleveringen en uiteindelijk minder fouten.

Hoe zijn die teams ingericht volgens de Agile manier? Het is de bedoeling dat alle team-members een T-profiel hebben. Dat houdt in dat iemand in de breedte veel kennis heeft, maar op een specifiek vlak, bijvoorbeeld testen, zich gespecialiseerd heeft (de diepte in). Het Scrum-regelement wordt tot op de komma nageleefd en daarnaast maakt ieder team zijn eigen afspraken. Denk hierbij aan regels dat als iemand van het team een functionaliteit oplevert, hij ook zelf de test doet en een automatische testscript schrijft. Het team blijft hierdoor helemaal verantwoordelijk voor wat ze opleveren. Je vindt snel de fouten en kan deze dus ook snel herstellen. Dit stimuleert het gevoel dat de teams een klein bedrijfje zijn in het groter geheel en zorgt voor een hechte band.

Na de presentaties was het tijd om de omgeving te verkennen en werden we nog kort rondgeleid door het kantoor. Deze is opgedeeld in verschillende secties met elk een eigen kleur en thema. Alles was uit de kast gehaald om de omgeving zo stimulerend mogelijk aan te kleden en er was veel aandacht besteed aan mogelijkheden voor vermaak. Een thema was bijvoorbeeld ‘strand’ en het voelde bijna tropisch aan. Er waren surfplanken en rieten dakjes boven de bureaus als aankleding van het thema. Ook zijn er ontspanningsruimtes aanwezig waar je kan air hockeyen, poolen en zelf FIFA kan spelen. Op het voetbalveld kan je, naast het houden van presentaties, ontspannen door een potje voetbal te spelen, yogamatjes te gebruiken of trampoline te springen.

Al met al was het een leuke informatieve avond waarin veel kennis is gedeeld en ideeën opgedaan! Wil je meer informatie? Lees dan de volgende artikelen:

 

“Werken bij Qquest betekent deel uitmaken van een professionele en informele organisatie met gemotiveerde collega's die iedere dag een mooie prestatie willen neerzetten.”