fbpx

Wellicht ook intressant:

Klanten

De Goudse Verzekeringen

KPN

ASML

“PDRE gaf ons niet alleen de garantie van de juiste requirements, maar heeft ons gehele project enorm versneld.”

ASML is een miljardenbedrijf dat marktleider is in het verzorgen van lithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie. ASML investeert zwaar in innoveren en ontwikkelen. In het HSM-project (Hazardous Substance Management) werden de gevaarlijke stoffen die ASML verwerkt in kaart gebracht. Plus er werden richtlijnen opgesteld voor de verwerking en omgang ermee.
“Ondanks dat we het gevoel hadden dat we goed gestart waren met het HSM-project, ervoeren we problemen met het afbakenen van het project, plus het structuren en scherpstellen van de requirements. Omdat het een high-impact, high-priority project was, hadden we hulp nodig.”

Aanpak

“Vanwege de impact op ASML wereldwijd en de complexiteit van de situatie was het belangrijk de scope, stakeholders en requirements duidelijk te hebben. Qquest werkte dit uit vanuit het kernproces en de processen die daarmee samenhingen. Daarmee maakte Qquest de belangrijkste problemen inzichtelijk. En dat was ideaal. Qquest bood wat wij nodig hadden. Haar PDRE aanpak leidde tot meer resultaat in kortere tijd. We hebben vooraf inzicht gekregen in de impact van de wijzigingen én kregen het vertrouwen in een positief resultaat van het HSM-project.”

Resultaat

“Doordat Qquest bleef focussen op het ‘waarom’, konden we beter en sneller naar het ‘wat’. Dit heeft ons scherpe requirements in een duidelijke context opgeleverd. Hierdoor was een snellere realisatie van het HSM-project mogelijk. Ook zorgde PDRE voor duidelijke processen, waardoor de processenstroom binnen het HSM-project soepeler liep. Zodra het ‘wat’ duidelijk was, bleek de vertaalslag naar het ‘hoe’ relatief eenvoudig. In de implementatie ondervonden we dan ook geen incidenten, mede dankzij de PDRE-methode van Qquest!”

“PDRE gaf ons niet alleen de garantie van de juiste requirements, maar heeft ons gehele project enorm versneld. ”