fbpx

Hoe weet ik zeker dat ze goed zijn?

Dan moeten we beginnen bij de jaren 70-80. In die periode wist automatiseerder Volmac heel goede en snel lerende ICT’ers aan te trekken. Het strenge selectieproces van Qquest werkt op basis van exact dezelfde grondslagen. Zo meten wij net als Volmac indertijd niet het gehele IQ van de kandidaten, maar meten wij de specifieke delen waarvan bewezen is, dat ze belangrijk zijn om snel te kunnen leren en om door te kunnen groeien tot een waardevolle (ICT) kracht binnen de organisatie. Onze norm ligt hoog om u van de beste kandidaten te voorzien. Naast de IQ meting kijken wij ook naar de sociale aspect. Zo wordt menig hoogbegaafde toch niet door ons geselecteerd, omdat de specifieke talenten, die van belang zijn om door te groeien tot “goede consultants of de juiste ICT talenten”, onvoldoende zijn. Naast deze kwantificeerbare methode voeren wij ook een persoonlijkheidstest uit en voeren we meerdere gesprekken met de kandidaten alvorens wij een “springplank” contract aanbieden. Ook tijdens de opleiding en praktijkoefeningen worden alle collega’s intensief gecoacht. Gedurende dit deel krijgen wij veel inzicht in de kunde van de (inmiddels) collega, waaruit blijkt dat zij het geleerde begrijpen en kunnen toepassen in de praktijk. Helaas slaagt niet iedereen die succesvol door de sollicitatieprocedure komt voor de opleiding en/of de praktijkoefeningen. Alleen de echte talenten blijven over.

Referenties

Referenties zijn het beste bewijs. In de afgelopen 20 jaar zijn vele starters opgeleid en geplaatst als startende IT’er. De laatste jaren pas in DetaVast oplossingen. Opdrachtgevers: o.a. KPN, Nationale Nederlanden, ASML, Elsevier, ING, CZ, SBS, CB logistics en AEGON. Veel gemaakte opmerkingen:
“Kwaliteit en continuïteit verzekerd”, “Twee talenten van Qquest verzetten net zoveel werk als drie van een ander”, “Waar halen jullie telkens die goede mensen vandaan?”, “Als jullie zeggen dat ze goed zijn, is dat ook zo!”.

Kennisontwikkeling

Qquest houdt ook de ICT trends in de gaten en stemt op basis daarvan continu de opleidingsinhoud aan. Naast trainingen worden er ook ICT topic bijeenkomsten georganiseerd en expertise groepen geformeerd om zo veel als mogelijk aan kennis ontwikkeling en -deling te doen. Daarbij blijven wij in contact met onze opdrachtgevers om goed te luisteren naar hun specifieke vragen en (ICT kennis) behoefte. Ook vormen onze ervaren consultants en de jonge talenten een belangrijke bron van informatie. De consultants zien in de praktijk wat werkt en dat geven ze door en de talenten geven aan welke trainingsaspecten belangrijk zijn om de stof goed tot zich te kunnen nemen. De training is derhalve continu in ontwikkeling en blijft zo de tijd vooruit.

Maak een afspraak

“Als jullie zeggen dat ze goed zijn, is dat ook zo!”