Organiseer een Quarantaine Bingo voor collega’s, vrienden of familie!

Actualiteit

Organiseer een Quarantaine Bingo voor collega’s, vrienden of familie!

Nu we al een aardige tijd thuis zitten merken wij dat we digitaal prima in contact kunnen blijven met elkaar. Onlangs organiseerden wij een Quarantaine Bingo via Teams, waar al onze collega’s aan deel konden nemen. Het enige wat we nodig hadden waren: bingokaarten, prijzen, bingomolen en een laptop.

Bingokaart_qquest

De grootste uitdaging zat hem natuurlijk in de bingokaarten. Hoe krijg je gemakkelijk en snel bingokaarten bij de collega’s? Als IT-bedrijf wilden we dit op een snelle en makkelijke manier oplossen. Digitale bingokaarten was dan ook de beste oplossing. Natuurlijk konden we na wat speurwerk online vast online bingokaarten vinden, maar het is toch veel leuker om dat zelf te bouwen!

Ons Development gilde ging direct aan de slag en in korte tijd bouwden zij een bingokaartengenerator. De bingokaartengenerator maakte in korte tijd 480 unieke bingokaarten, waarna wij alle Qquesters unieke kaarten toe konden mailen. Het was een groot succes, iedereen die deelnam vond het leuk en het was weer eens iets anders.

Wij zouden Qquest niet zijn als we dit niet voor iedereen toegankelijk zouden maken. Daarom leggen wij uit hoe wij de bingo hebben opgezet en zetten onze applicatie open, zodat jij zelf ook je bingo kunt organiseren.

Genereer jouw bingokaarten

Korte handleiding online bingo spelen

1. Nodig vrienden, familie, collega’s uit voor de online bingo
2. Genereer random bingokaarten
3. Verspreid de bingokaarten per e-mail
4. Zorg voor leuke prijzen
5. Wanneer heb je bingo?
6. Zet je laptop en bingomolen klaar
7. Ga live en start de show

1. Voorbereiding online bingo

Als eerste start je met het inplannen van een dag wanneer je de bingo wilt gaan houden. Vervolgens breng je de mensen op de hoogte met wie je de bingo wilt gaan spelen. Zonder publiek kun je natuurlijk geen bingo spelen.

2. Bingokaarten genereren

Oké je hebt je vrienden uitgenodigd. Nu ga je naar onze magische Qquest bingokaartengenerator om jouw gewenste aantal kaarten te laten genereren. Dit gaat heel gemakkelijk. Onderaan de pagina vul je het aantal kaarten in dat je nodig hebt en je drukt op Submit. Voilà de random kaarten zijn voor jou gegenereerd. Alle kaarten worden onder elkaar weergegeven, kopieer de unieke URL’s en plak deze in een leeg Excel-bestand. 

 

Bingokaarten_Generator

Je kunt ook een kant en klaar Excel-bestand downloaden met 400 unieke bingokaarten. In de eerste kolom staan de unieke URL’s. In de tweede kolom vul je in aan wie je de kaart toebedeeld. De derde kolom kun je gebruiken om de bingoronde aan te geven, zodat de speler iedere ronde een nieuwe speelkaart heeft. 

TIP: Werk je bingo administratie bij
Houd voor jezelf bij welke bingokaart je naar wie hebt gestuurd. Dit kan je het beste in Excel doen. Je hebt deze stap nodig om straks een winnende bingo op afstand te kunnen controleren.

3. Bingokaarten versturen per e-mail

Het verspreiden van de bingokaarten lijkt misschien lastiger dan het is. Ga je met een klein groepje mensen spelen, dan is het het makkelijkst/snelst om de kaarten handmatig via e-mail per persoon te versturen. Speel je met een grote groep, dan raden we je aan om de kaarten automatisch te versturen via jouw CRM-systeem of marketingmailsysteem. Bijna alle tools bevatten de mogelijkheid om data via een csv-bestand in te laden. Wanneer je de bingokaarten hebt gegenereerd kun je deze direct in een Excel bestand plakken en opslaan als csv-bestand. 

Quarantaine_bingo_uitnodiging_per_e-mail

Voeg in de e-mail het aantal persoonlijke bingokaarten (linkjes) toe die je wilt gaan spelen. Wil je bijvoorbeeld drie rondes spelen, stuur dan drie unieke linkjes naar de desbetreffende persoon.

Plaats in je e-mail ook direct een link naar de livestream waar je de bingo wilt gaan houden. Je kan in Teams, Zoom, Skype etc. vooraf een link genereren waar je de bingo wilt gaan houden. Wij hebben Teams gebruikt, omdat wij daarmee werken. 

4. Zorg voor leuke bingoprijzen

Wij hebben gekozen voor quarantaine proof prijzen. Zo hebben wij uitsluitend gebruik gemaakt van digitale cadeaubonnen. Deze zijn gemakkelijk per e-mail te versturen en de winnaar kon na afloop direct zijn prijs in ontvangst nemen.

5. Wanneer heb je bingo?

Met ongeveer 35 man speelden wij bingo. In totaal hadden we vier bingokaarten en per bingokaart waren er drie rondes. In totaal dus 12 spellen. Zo varieerde de spellen van eerste ronde: willekeurige rij, tweede ronde willekeurige rij + kolom, derde ronde volle kaart. Je kan dit natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Aangezien wij geen fervent bingospelers zijn, viel het behoorlijk tegen voordat de eerste bingo viel. Houd er dus rekening mee dat het even kan duren voordat de eerste bingo valt. Heeft iemand bingo, dan kun jij dit direct controleren. Open jouw Excel-bestand om de desbetreffende kaart te controleren. Zo weet je altijd dat er niet gesjoemeld is met de kaart. Klopt de bingo niet? Tja, dan zal diegene toch echt een liedje moeten zingen voor de webcam.

6. Zet je bingomolen en laptop klaar

Zorg ervoor dat het publiek jou en de bingomolen goed kunnen zien. Zet je laptop bijvoorbeeld op een verhoging of gebruik een externe camera. Goede belichting is natuurlijk ook belangrijk, je wilt niet dat het publiek je niet goed kan zien. Heb je nu geen bingomolen in huis? Gebruik dan onze digitale bingomolen. Een fysieke bingomolen heeft natuurlijk wel meer charme.

Quarantaine_Bingo_spelen-Qquest

7. Online bingo spelen, ga live en start de show

De camera staat aan. De belichting is goed, dan ben je klaar om van start te gaan. Start je livestreams en wacht totdat alle deelnemers binnen komen druppelen. Gegarandeerd dat je nu een hilarische bingomiddag/avond hebt met elkaar.

Genereer jouw bingokaarten

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

Meer weten over development?

Lees alles over waar wij goed in zijn met Development.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!