• We helpen onze klanten in hun uitdagingen op het gebied van ICT en capaciteit. Daarvoor vinden wij binnen én buiten de ICT de juiste mensen en oplossingen.

    Neem contact met ons op!
  • Met de klant willen we graag IT innovaties naar een kwalitatief hoog en voorspelbaar niveau brengen.

    Lees verder

Wellicht ook interessant:

Whitepapers
Diensten
Continuous Delivery

Boek Process Driven Requirements Engineering bestellen

Ruud Harreman, auteur

Process Driven Requirements Engineering

Kwaliteit is dat opleveren wat is afgesproken op een overeengekomen moment. Dat klinkt makkelijk maar is het niet. Veel projecten worstelen met het definiëren van een heldere probleem- en doelstelling, scope en eisen. Hoe bepaal je wat de business behoefte is? Hoe leg je die behoefte zo vast dat die voor business en ICT eensluidend is? Dat is waar de door Qquest ontwikkelde methode Process Driven Requirements Engineering® (kortweg PDRE) antwoord op geeft. Diverse organisaties werken met beginselen uit PDRE, zoals PostNL, Goudse Verzekeringen, Waternet, ASML. De methode kent sinds 2011 een herziene versie in boekvorm. Zie de preview.

Kenmerkend voor PDRE® is dat eisen worden bepaald op basis van analyse van bedrijfsprocessen. Projecten zorgen voor veranderingen en innovaties in processen van een organisatie. Als je die processen als kapstok hanteert om de business behoefte aan op te hangen, dan heb je een voor business begrijpelijke manier om haar eisen vast te stellen. Immers, zij werkt elke dag met haar processen.

Bedrijfsprocessen zijn ook voor ICT goed te begrijpen. Sterker nog, ICT heeft juist behoefte aan een heldere context van de eisen. Dus wat is het waarom en het doel achter elke eis. De context maakt het voor ICT duidelijker wat ze moet maken en welke oplossing daar het beste bij past.

PDRE® biedt technieken, checklists, sjablonen en training om eisen op een snelle manier te achterhalen en specificeren. Gericht op draagvlak, plezier en resultaat.

Nieuwsgierig? Je kunt hier het boek bestellen. Laat hieronder je gegevens achter en we sturen het zo spoedig mogelijk naar je toe. De prijs bedraagt € 34,95 incl. BTW en excl. verzend- en administratiekosten.

 

“De PDRE-methodiek van Qquest is praktisch waardoor we snel een bruikbare specificatie van eisen kunnen opleveren.”