Kennisdeling: 1e Qquest TECHDAY groot succes - Qquest

Actualiteit

Kennisdeling: 1e Qquest TECHDAY groot succes

Op de laatste dag van februari kwamen ruim twintig collega’s naar het kantoor van Qquest in Gouda voor de 1e Qquest TECHDAY. Drie collega’s, die in hun opdracht voornamelijk programmeren, kwamen met het idee om hun kennis te delen en vooral ook een leuke dag te hebben. Onder de naam ‘TECHDAY’ gingen de voorbereidingen van start. Tijdens de TECHDAY werden er verschillende informatieve en praktische sessies aangeboden waar de collega’s zelf aan de slag gingen met de diverse onderwerpen.

Echt aan de slag gaan

Eerste-TechDay-Qquest

Bij de TECHDAY schreven de collega’s zich vooraf in op een onderwerp. Na een kort welkom zochten de deelnemers de juiste ruimte op om zelf aan de slag te gaan. De onderwerpen voor deze 1e TECHDAY zijn Docker, Node.js en Linux. Joeri Vrijaldenhoven, één van de initiatiefnemers,  vertelt: “vorig jaar heb ik een Docker training gevolgd en daarnaast heb ik er in mijn opdracht bij Talpa, veel mee gewerkt. Ik ben enthousiast om op deze manier mijn kennis te delen met collega’s die er graag meer van willen weten”. De collega’s die hebben gekozen voor het onderwerp Docker krijgen eerst een algemene uitleg over Docker, maar ook over de programmeertaal Python. De deelnemers kregen veel informatie te verwerken, maar al snel werd er aan de slag gegaan met een eerste container.

Ook bij het onderwerp Node.js werd begonnen met een algemene introductie. Vervolgens gingen de aanwezige collega’s aan de slag met Node.js onder begeleiding van Joost Smit. “Ik ben sinds kort steeds meer bezig met Node.js. Dit doe ik in mijn opdracht, maar ook in diverse hobbyprojecten. Het onderwerp heb ik goed voorbereid, maar ik merk dat ik in mijn enthousiasme te veel informatie heb gegeven. Voor mij een goed leermoment.”

Eerste-TechDay-Qquest

In de ruimte waar Linux werd behandeld was het op dat moment een drukte. Met behulp van Raspberry Pi’s kregen de collega’s van Marnix Krul en Marcel Steur uitleg over Linux. Met behulp van de Pi’s doorliepen de collega’s meerdere opdrachten waaronder het maken van een retro spelcomputer. Marnix was vooral bezig met helpen. “De opdrachten heb ik de afgelopen weken voorbereid en zorgen ervoor dat de collega’s echt aan de slag gaan met Linux. De opdrachten heb ik meermalen getest. Natuurlijk komen we nu verbeteringen tegen. Maar die pakken we gezamenlijk op en daar leren we nog het meeste van.”

Nog een keertje doen?

Eerste-TechDay-Qquest

Gedurende de TECHDAY bleek dat de verwachtingen van de initiatiefnemers flink werden overtroffen. De TECHDAY was eigenlijk veel nuttiger dan ze vooraf hadden voorzien. Het plan was om een middag bezig te zijn met technische onderwerpen en vrijblijvend nieuwe dingen uit te proberen. Dit is uiteindelijk zeker gelukt en de reacties op de TECHDAY waren zeer positief. Bovendien bracht de middag ook veel nieuwe inzichten en ideeën. Zeker voor herhaling vatbaar dus! En wellicht al in mei van dit jaar.

Kortom: kennisdeling is niet meer weg te denken

Sinds vorig jaar organiseert Qquest maandelijks kennisdelingssessies. Doel van deze sessies is om op een laagdrempelige en praktische manier collega’s kennis op te laten doen van diverse onderwerpen. Deze zijn belangrijk voor de dagelijkse werkzaamheden en waaruit inspiratie opgedaan kan worden. De avonden blijken een groot succes en zijn nu al niet meer weg te denken uit de jaarkalender van Qquest. In 2018 staan al meerdere onderwerpen gepland die behandeld gaan worden. Bij de kennisdelingssessies staan het praktisch bezig zijn en technieken centraal.

Meer weten over agile?

Lees alles over waar wij goed in zijn met agile.

Lees meer

Meer weten over agile?

Lees alles over waar wij goed in zijn met agile.

Lees meer

De laatste ontwikkelingen

× WhatsApp!